Sotkamon kunnan talousjohtajana työskennellyt nainen on tuomittu Kainuun käräjäoikeudessa 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeus katsoi vuonna 1985 syntyneen naisen syyllistyneen vuosien 2019-2020 välisenä aikana petokseen, virka-aseman väärinkäyttämiseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Tapauksessa oli kyse kunnan luottokortin käytöstä omiin menoihin, omien matkalaskujen hyväksymisestä ja tekemättä jääneistä viranhaltijapäätöksistä. Käräjäoikeuden käsittelyssä ex-talousjohtaja kiisti kaikki syytteet. Hänen mukaansa luottokorttiostot liittyivät hänen viranhoitoon talousjohtajana ja toimiseensa Vuokatin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtajana.

Oikeus katsoikin osan luottokortilla tehdyistä hankinnoista olleen viranhoitoon liittyviä, mutta suurimpaan osaan tehdyistä hankinnoista ei viranhoitoon liittyvää syytä löytynyt. Käräjäoikeus määräsi tuomiollaan naisen maksamaan rikoksilla aiheutuneista vahingoista Sotkamon kunnalle lähes 12 000 euron vahingonkorvaukset. Lisäksi naisen velvoitetaan korvaavan kunnan yli 10 000 euron oikeudenkäyntikulut.

MainosPerjantaina 28. huhtikuuta annettu tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Nainen irtisanoutui virastaan siinä vaiheessa, kun hänen tekemisiään ja tekemättä jättämisiään alettiin tutkia tarkemmin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tää on just niin maalaiskomediaa ..

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*