Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustusten hakuaika on alkanut. Vuonna 2014 sosiaali- ja terveysministeriö jakaa rahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa, mikä sisältää 1,2 miljoonaa euroa lisämäärärahaa lapsiperheiden varhaisen tuen ja lastensuojelun kehittämiseen.

Valtionavustus voidaan myöntää kunnalle tai kuntayhtymälle. Avustettavilla hankkeilla on oltava kiinteä yhteys kunnalliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja niiden tulosten täytyy olla laaja-alaisesti hyödynnettäviä. Kehittämishankkeiden tavoitteena on luoda, arvioida, levittää ja juurruttaa uusia hyviä käytäntöjä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustukset suunnataan Kaste-ohjelman tavoitteita ja toimenpiteitä toteuttaviin hankkeisiin vuosina 2012-2015. Ohjelman painopisteitä ovat osaohjelmien mukaisesti muun muassa lasten, nuorten, lapsiperheiden ja ikäihmisten palvelujen uudistaminen, riskiryhmien osallisuuden parantaminen, tietojärjestelmien kehittäminen, palvelurakenteen uudistaminen sekä johtamisen parantaminen työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Avustettava hanke voi kuulua yhteen tai useampaan painopistealueeseen.

Lastensuojelun lisämääräraha suunnataan erityisesti lastensuojelutarpeen monialaisen selvittämisen menetelmien ja toimintamallien uudistamiseen, lastensuojelun kokemusasiantuntija- ja vertaisryhmätoiminnan rakenteiden ja käytäntöjen luomiseen, vanhemmuuden tukimuotojen juurruttamiseen ja levittämiseen sekä perhehoidon ja sen tarvitseman tuen kehittämiseen.

Hankerahoituksen hakuaika päättyy 30.9.2013. Hakemukset toimitetaan sähköpostitse STM:n kirjaamoon. Sitä ennen ne täytyy käsitellä Kaste-ohjelman alueellisissa johtoryhmissä. Hankkeiden valmistelua ohjaavat Kaste-ohjelman osaohjelmien vastuuhenkilöt sekä ohjelman alueelliset ohjelmapäälliköt.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä