Taiteen hyvinvointivaikutuksiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. (Kuva: Ville Miettinen)

Taiteen hyvinvointivaikutusten tutkiminen ja kehittäminen saa uuden toimijan.

Turussa toimintansa aloittava Taikusydän toimii eri sektoreilla tapahtuvan toiminnan valtakunnallisena yhteyspisteenä ja viestintäkeskuksena. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt 30 000 euroa toiminnan käynnistämiseen.

Taikusydän-toiminnassa on mukana muun muassa kaupunkeja, sairaanhopitopiirejä, oppilaitoksia ja järjestöjä. Tavoitteena on, että vuoden 2018 lopussa Suomessa toimii vähintään viisi taiteen hyvinvointivaikutusten alueverkostoa.

Taiteen hyvinvointivaikutuksia tutkitaan ja kehitetään yhä aktiivisemmin. Samoin kulttuuristen hyvinvointipalveluiden tuottaminen on lisääntynyt, kerrotaan Taiteen edistämiskeskuksesta.

Uuden keskuksen tehtävä on koota yhteen tietoa alan tutkimuksesta, hankkeista sekä hyvistä rahoitus- ja toimintamalleista. Tavoitteena on taiteen hyvinvointivaikutusten toimintamallien vakiinnuttaminen.

Taikusydän edistää vuosina 2010−2014 toteutetun Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia ‑toimintaohjelmassa esitettyjen toimenpiteiden toteutumista yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Taikusydän-työryhmään kuuluvat Turun AMK, Turun kaupunki, Turun yliopisto, Kulttuurihyvinvointia Turussa -verkosto, Terveyttä kulttuurista -yhdistys, Itä-Suomen Hyvinvointivoimala Kuopiosta (Itä-Suomen yliopisto, Kuopio Innovation Oy, Kuopion kaupunki, Kuopion konservatorio, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos), Kulttuurikeskus PiiPoo Lempäälästä ja Tampereen kaupunki.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä