Säätiön perustaminen on historiallinen päätös, toteaa Jari Koskinen videoblogissaan.

Suomen Kuntaliiton valtuusto päätti kevätkokouksessaan perjantaina perustaa säätiön, jonka tarkoituksena on edistää kuntien elinvoimaisuutta ja vahvistaa niiden itsehallintoa sekä tukea demokratiaa.

Suomen kuntasäätiö vahvistaa kuntien toiminnasta lähtevää kokeilu- ja kehittämistoimintaa. Alueilla ja kunnissa oleva kehittämispotentiaali pyritään saamaan koko kunta-alan käyttöön ja uudistumisen voimavaraksi. Tavoitteena on myös tiivistää ja monipuolistaa kuntien ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä.

– Säätiön kautta voidaan kohdistaa kuntien Kuntaliiton kautta omistama varallisuus tukemaan nimenomaan kuntien kehitystä, kun toimintaympäristö muuttuu, sanoo Kuntaliiton talous- ja hallintojohtaja Timo Leivo.

Suomen kuntasäätiö on yleishyödyllinen. Sen omistukseen siirtyvät Kuntatalo Oy:n osakkeet ja Kuntaliiton omistamat Ekokem Oyj:n osakkeet.

Säätiö toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Kuntaliiton kanssa. Säätiön hallitus valitaan sääntöjen mukaan Kuntaliiton hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä, lisäksi valitaan puhe- ja läsnäolo-oikeutetut vain liiton valtuustossa edustetuista puolueista. Ensimmäinen hallituksen puheenjohtaja on valtuuston päätöksen mukaan liiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero. Säätiön toimitusjohtajana toimii Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen.

Jari Koskinen taustoittaa säätiötä vlogissaan:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä