Kuntasektorilla oli vuonna 2022 kuukausipalkkaisia ja pääpalvelussuhteessa olevia palkansaajia lähes 439 000. (Kuva: Pixabay)

Tilastokeskuksen mukaan kuntasektorilla työskentelevien kokoaikaisten ja täyttä palkkaa saaneiden kuukausipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan mediaaniansiot olivat 3 124 euroa kuukaudessa vuonna 2022.

Naisten kokonaisansioiden mediaani eli keskimmäinen palkka oli 3 064 ja miesten 3 504 euroa kuukaudessa. Kuntasektorin palkansaajista 81 prosenttia oli naisia.

Esimerkiksi sairaanhoitajien säännöllisen työajan mediaaniansiot olivat 3 302 euroa ja lähihoitajien 3 015 euroa kuukaudessa. Peruskoulun alaluokkien opettajien säännöllisen työajan mediaaniansiot olivat 3 754 euroa kuukaudessa, yläkoulun ja lukion opettajien 4 148.

Lastentarhanopettajien säännöllisen työajan mediaaniansiot olivat 2 960 euroa ja päiväkotien lastenhoitajien 2 461 euroa kuukaudessa.

Lisäksi Tilastokeskus tiedottaa, että kuntasektorilla työskenteli noin 4 400 tuntipalkkaista palkansaajaa. Keskimääräinen säännöllisen työajan keskituntiansion mediaani työaikalisien kanssa oli 15,97 euroa.

Kunnilta kerättyä tietoa

Kuntasektorin palkansaajista valtaosa, 89 prosenttia, työskentelee terveys- ja sosiaalialipalvelujen, koulutuksen tai julkisen hallinnon päätoimialoilla.

Vuoden 2023 alussa noin puolet kuntasektorin palkansaajista siirtyi hyvinvointialueiden palvelukseen, Tilastokeskuksen tiedotteessa huomautetaan.

Kuntapalkat perustuvat lokakuulta kerättävään kokonaisaineistoon.

Kuntasektorilla oli vuonna 2022 kuukausipalkkaisia pääpalvelussuhteessa olevia palkansaajia lähes 439 000, joista osa-aikaisia oli 15 prosenttia. Tilaston palkkatiedot lasketaan kokoaikaisten ja täyttä palkkaa saaneiden ansioista.

Tilastokeskuksen mukaan palkka-aineisto on kokonaisaineisto, joka perustuu kunnilta ja kuntayhtymiltä kerättäviin tietoihin.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä