Valtionosuusuudistuksen selvitysmiehen Arno Miettisen luonnos valtionosuusuudistuksesta on lähetetty kuntiin lausunnoille.

Valtiovarainministeriön (VM) mukaan esitysluonnos on alustava.

Kunnilla on kaksi kuukautta aikaa esittää lausuntonsa uudistusluonnoksesta.

Lausuntopyyntöön sisältyy ehdotus uudeksi valtionosuuslainsäädännöksi, sen yksityiskohtaiset perustelut sekä yleisperustelut. Esityksen yleisperusteluihin sisältyvät arviot uudistuksen taloudellisista vaikutuksista.

MainosValtionosuuslaskelmat on päivitetty vuoden 2014 valtionosuusmäärien tasolle. Uudet kuntakohtaiset laskelmat uudistuksen vaikutuksista valtionosuuksiin ovat kuntien käytössä lausuntokierroksen aikana.

Kuntien lausuntojen jälkeen hallitus valmistelee lopullisen hallituksen esityksen, joka toimitetaan eduskunnan käsittelyyn huhtikuun puolivälissä. Tavoitteena on, että eduskunta päättäisi kuntien peruspalvelujen valtionosuusjärjestelmän uudistamisesta alkavan kevätistuntokauden aikana. Uuden valtionosuusjärjestelmän on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2015.

VM vahvisti, että Arno Miettinen jatkaa selvitysmiehenä eduskunnan kevätkauden 2014 loppuun asti. Miettinen ehti jo erota tehtävästä, mutta perui eronsa.

VM:n tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*