Eduskunnan tarkastusvaliokunta antoi 2. toukokuuta valtiovarainvaliokunnalle lausunnon, jossa se arvioi hallituksen kehyspäätöksen tietopohjan oikeellisuuden ja riittävyyden päätökseen sisältyvän yhteisö- ja pääomatuloverotuksen uudistuksen osalta.

– Valtiovarainministeriön toimittama aineisto ei vastaa Valtiontalouden tarkastusviraston käsitystä hyvästä ja riittävästä aineistosta, joka toimii välineenä finanssipolitiikan ja siihen kuuluvan veropolitiikan valmistelussa, lausunnossa todetaan.

– Hyvässä finanssipolitiikan valmistelun aineistossa tulisi perustellusti tuoda esille se, miten valmistelussa olevalla toimella voidaan päästä haluttuun tavoitteeseen. Hallituksen tulisi pyrkiä siihen, että merkittävien uudistusten kohdalla perusteelliselle virkamies- ja ministeriövalmistelulle olisi edellytyksiä, lausunnossa muistutetaan.

Tarkastusvaliokunta pyysi valtiovarainministeriöltä kaikki 21.3.2013 tehdyn kehyspäätöksen yhteisö- ja pääomatuloverouudistusta koskevat tausta-aineistot mukaan lukien laskelmat päätösten vaikutuksista, laskelmat vaihtoehtoisten päätösesitysten vaikutuksista ja laskelmat päätösten dynaamisista vaikutuksista.
 
Tarkastusvaliokunta pyysi saamastaan aineistosta Valtiontalouden tarkastusvirastolta kirjallisen lausunnon.

Tarkastusvaliokunnan lausunto eduskunnan verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä