Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan Suomen kaupungeilla on mahdollisuus olla sivilisaation ”terävä reuna”. Puitteet tähän luovat avoimen viestinnän luomat mahdollisuudet ja se, että kaupungeissa asuu yhä enemmän ihmisiä ja keskeiset ratkaisut syntyvät kaupunkiyhteisöissä.

– Kun keskustelu on vapaata, tieto on avointa ja keskeiset vaikuttajat osallistuvat yhteiseen keskusteluun, kaikkiin ihmiskunnan ongelmiin löytyy ratkaisu, Sauri sanoo puheessa, jonka hän on ladannut videopalvelu YouTubeen.

Puheessaan Sauri käsittelee julkishallinnon ja sosiaalisen median suhdetta.

Hänen mukaansa kommunikaatio, avoin viestintä, voi palauttaa kuntaorganisaation osaksi yhteisöä, ja tämän vuoksi on kyettävä avoimeen, kaksisuuntaiseen, monenkeskiseen vuorovaikutukseen niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

– Viime kädessä tämä on myös ainoa ratkaisu hyvinvointivaltion resurssiongelmaan, Sauri sanoo palveluorganisaation palauttamisesta kommunikaation avulla osaksi kaupunkiyhteisöä.

Suomen kuntajohtajista noin neljännes sanoo käyttävänsä sosiaalista mediaa aktiivisesti omassa johtamisessaan.

Sauri ei pidä osuutta kovin suurena.

– Ehkä vielä oireellisempaa on se että viime vuosien aikana tämä 25 prosenttia ei ole paljonkaan kasvanut. Sopii toivoa, että kuntajohtajatkin rohkeammin osallistuvat kansalaiskeskusteluun sosiaalisen median kautta.

Pekka Saurin video Julkishallinto ja sosiaalinen media YouTubessa

Aiheesta aiemmin Kuntalehti.fi:ssä:

Pekka Sauri: Historiallinen mahdollisuus avoimeen kansalaiskeskusteluun

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Toivon , että Pekka Sauri keskittyy tulevaisuudessa ensisijaisesti virkamiestensä ohjaamiseen ja Heidän toiminnan valvontaan. Samoin Hänen tulisi kehittää ja yksinkertaistaa Helsingin kaupungin toimintoja ja estää osaltaan kaupungin velkaantumista. Sotessa ja yli kymmenessä harrastuksessa vietetty aika ei ole sitä , mistä Hänelle maksetaan ? Hänen palkka edellyttää 100% työpanosta ei surffailua kännykällä netissä , mitä Hän näyttää tekevän työaikanakin.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä