Lahden kaupunki on tehnyt päätöksen laajentaa toiminnanohjausjärjestelmäänsä henkilöstöhallinnon osakokonaisuudella. 

Lahden konsernipalvelujohtaja Mika Mäkisen mukaan Lahdessa on aiemmin ollut käytössä irrallisia ratkaisuja, jotka eivät tue Lahden strategian mukaista toimintaa ja vastaa tulevaisuuden haasteisiin. Erityisesti osaamisen johtamisen toiminnallisuuksissa on ollut puutteita. 

– Haluamme panostaa osaavaan henkilöstöön ja osaamisen johtamiseen, jonka merkitys kasvaa koko ajan. Toinen haastava osa-alue on ollut raportointi. Raporttien tuottaminen on ollut työlästä ja aikaa vievää ja tämän seurauksena mm. tiedolla johtamisen tukeminen on ontunut, Mäkinen kertoo.

Toiminnanohjausjärjestelmän toimittaa Kuntien Tiera Oy, joka toimittaa henkilöstöhallinnan osakokonaisuuden myös Turkuun.

Turussa tavoitteena on selkiyttää toimintoja, vähentää manuaalista työtä ja kustannuksia sekä kehittää osaamisen johtamista.

 

– Kuntakentän tulee siirtyä määrärahataloudesta kysynnän ja resurssien ohjaamiseen. Valtakunnallisella yhteistyöllä saavutetaan synergiaetuja niin investoinneissa kuin järjestelmän ylläpito- ja kehityskustannuksissa, sanoo Turun kaupungin talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä