Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyritysten rekrytointinäkymät ovat heikentyneet syksystä 2022. Kuva: Ville Miettinen

Työvoiman kysyntä on hiipunut Uudellamaalla voimakkaammin kuin koko Suomessa, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin koordinoimassa selvityksessä. Luvut ovat syyskuulta.

Työvoiman kysyntä on laskenut vuoden 2022 kysyntäpiikin jälkeen. Syyskuussa 2023 Uudellamaalla ilmoitettiin työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan noin 17 600 uutta työpaikkaa. Työvoiman kysyntä on lähes puolittunut viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Koko Suomessa pudotus uusien avoimien työpaikkojen määrässä oli maltillisempaa , 36 prosenttia.

”Työttömyyden kasvu on kuitenkin kaukana pandemian aikaisista lukemista”, sanoo Ennakointikamarin projektipäällikkö Olli Oja Helsingin seudun kauppakamarista tiedotteessa.

Kauppakamarin tilannekatsauksen mukaan työttömyyden ei uskota räjähtävän käsiin lähitulevaisuudessakaan, vaikka ajat pysyvät vaikeina.

Jäsenyrityksille tehdyssä kyselyssä vain kymmenen prosenttia vastaajista raportoi, että yrityksen rekrytointitarve vähenee seuraavan puolen vuoden aikana. Lähes puolella vastaajista rekrytointitarpeet pysyvät samalla tasolla. Loput kertoivat rekrytointitarpeiden kasvavan tai kasvavan merkittävästi seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Kauppakamarin jäsenkyselyyn vastasi 265 yritystä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä