SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen myöntää sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen olevan niin vaikea, että uudistuksen linjaukset eivät luultavasti valmistu ennen kuntavaaleja.

Urpilainen sanoi torstaina Ylen Kuntavaali 2012 -tentissä, että vaikean asian ratkaisemista ei helpota kuuden puolueen hallitus. Muu hallitus on lupaillut uudistuksen valmistuvan ennen vaaleja.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson antoi uudistuksesta oman esityksensä torstaina. Asiaa käsitellyt ministerityöryhmä ei päässyt yksimielisyyteen perjantaiaamuna, ja uudistuksen käsittely lykkääntyi taas kerran.

Seuraavaksi asiaa käsitellään ministerityöryhmässä tiistaina, vain viisi päivää ennen kunnallisvaalipäivää.

Urpilaisen mielestä vaalipäivä ei voi olla näin merkittävän ja kaikkien suomalaisten elämään vaikuttavan uudistuksen takaraja.

Hänen mukaansa sote-uudistuksen valmistelulle on annettava sen vaatima aika, jotta lopputuloksesta saadaan laadukas.

Urpilainen painottaa silti, etteivät puolueet saa pimittää äänestäjiltä näkemyksiään perusterveydenhuollon järjestämisestä.

SDP:n linja sote-uudistuksessa on se, että kunnan on oltava terveyspalvelujen ensisijainen tuottaja. Urpilaisen mukaan kuntaliitosten ei tarvitse merkitä palvelujen karkaamista asukkaiden lähetlä, vaan esimerkiksi terveyskeskusbussi voisi tuoda palvelut syrjäseudun asukkaille.

(Yle) Lue lisää Ylen verkkosivuilta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä