Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialue on valittu Suomen julkisen sektorin parhaaksi käytännöksi 2013. Arvioinnin mukaan toimialueella on CAF-laatutyön avulla saavutettu jatkuvaa toiminnan parantamista, joka ilmenee muun muassa tuottavuuden lisääntymisenä. Valinta julkistettiin tiistaina Laatua yhteistyöllä -kevätseminaarissa Kuntatalolla.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialueen erityisvahvuutena on muun muassa erilaisten palautejärjestelmien monipuolinen hyödyntäminen sekä tavoitteellinen laatujohtaminen.

Tavoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti ja esimerkiksi strategian jalkauttamiselle on selkeä toimintatapa. Vantaan hakemukseen, josta selviää tarkemmin, miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimialue on parantanut toimintaansa, voi tutustua VM:n laatukonferenssisivustolla.

Suomen julkisen sektorin parhaita käytäntöjä on valittu kahden vuoden välein vuodesta 2000 alkaen. Käytännöt on myös esitelty EU-jäsenvaltioiden julkisen sektorin laatukonferensseissa.  Seuraava laatukonferenssi järjestetään 3-4.10.2013 Vilnassa, jossa Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialue esitellään Suomen esimerkkinä.

Suomessa, samoin kuin useimmissa muissakin EU-jäsenmaissa, hakemusten pohjana ja niiden arviointikriteeristönä käytetään EU-jäsenvaltioiden yhteistyönä kehittämää CAF-arviointimallia (The Common Assessment Framework).

Laatua yhteistyöllä -seminaarissa julkistettiin myös yhteisen arviointimallin CAF 2013 -version suomenkielinen käännös, joka löytyy osoitteesta www.vm.fi/CAF.
Seminaarin aineistot löytyvät Kuntaliiton verkkosivuilta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä