Varkauden kaupunginhallitus päätti siirtää kaupungin talous- ja henkilöstöhallintopalveluiden tuotannon Kunnan Taitoaan kesäkuun alusta lähtien. Päätöksen myötä Varkauteen syntyy 22 henkilöä työllistävä toimipiste.

 – Varkauden kaupunki on erittäin tyytyväinen Taitoan toimipisteen tulemisesta Varkauteen. Se tarjoaa mahdollisuuden kehittää talous- ja henkilöstöhallinnon toimintaprosesseja asiantuntijavoimin, kaupunginjohtaja Hannu Tsupari kertoo.

Tsuparin mukaan tavoitteena on, että tulevaisuudessa Varkauden toimipiste tarjoaa palveluja myös muille kunnille. Nykyisten työpaikkojen säilyminen alueella ja mahdollisuus uusien työpaikkojen syntymiseen ovat tärkeitä asioita korkean työtyöttömyyden koettelemalle kaupungille.

Palvelujohtaja Tiia Mäkiranta-Säisän mukaan Varkauden päätös vahvistaa Taitoan toimintaa Itä-Suomessa, jossa sillä on toimipisteitä jo Kotkassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.

– Varkauden mukaantulo vahvistaa kuntatoimijoiden yhteistyötä yli kuntarajojen Taitoan kautta. Tämä antaa laajemman pohjan parhaiden käytäntöjen tunnistamiselle talous- ja henkilöstöhallinnossa, Mäkiranta-Säisä sanoo.

Taitoa on kuntatoimijoiden omistama, voittoa tavoittelematon valtakunnallinen yhtiö, joka toimii Itä-Suomen lisäksi Pohjois-Suomessa Rovaniemellä sekä alueen muissa kunnissa, Länsi-Suomessa Salossa sekä Etelä-Suomessa Karkkilassa. Toiminnan laajeneminen jatkuu edelleen tänä vuonna. Taitoa työllistää 360 henkilöä. Vuonna 2012 yhtiön liikevaihto oli 19,5 miljoonaa euroa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä