Vilhelm Junnilalla on Naantalin kaupunginvaltuuston tuki takana, vaikka hallituksesta lähtö tulikin. (Kuva: VNK/ Lauri Heikkinen)

Vilhelm Junnila (ps.) jatkaa Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. 11 kaupunginvaltuutettua oli tehnyt aloitteen Junnilan luottamuksen tai epäluottamuksen selvittämisestä tilapäisen valiokunnan avulla, mutta maanantain kokouksessaan kaupunginvaltuusto päätti äänin 29-11, ettei valiokunnan perustamiselle ole aihetta.  

Naantalin kunnallispolitiikassa eivät tällä kerralla päteneet valtakunnan politiikasta tuttu hallitus vs. oppositio-asetelma. Aloitteen Junnilan epäluottamuksen puntaroinnista pisti liikkeelle kokoomuksen valtuutettu Juha Haapakoski ja valtuustokäsittelyssä puolestaan demarit olivat Ylen uutisoinnin mukaan tehneet ryhmäpäätöksen siitä, ettei kaupunginvaltuuston puheenjohtajan epäluottamuksen selvittämiselle ole tarvetta.

Vilhelm Junnila ehti toimia viime kesänä elinkeinoministerinä vain kymmenen päivää. Eronpyyntöä edelsi julkinen keskustelu Junnilan osallistumisesta äärioikeistolaiseen tapahtumaan ja vitsailu natsiaiheilla.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*