Lavian kunnanvaltuusto on päättänyt asettaa valiokunnan valmistelemaan kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan erottamista, kertoo Yle Satakunta.

Päätös valiokunnasta syntyi täpärästi äänestyksessä äänin 9–8. Puoltajien mielestä johto kärsii luottamuspulasta, vastustajien mielestä luottamuspulaa ei ole.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan Veikko Palosaaren, kesk., mukaan luottamuspula kunnanjohtaja Pekka Heinosta ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Kuusirantaa, kesk., kohtaan on kehittynyt vähitellen.

Pari viikkoa sitten Palosaari sanoi Ylelle, että hän on pettynyt tapaan, jolla Heinonen on kertonut Lavian kuntaliitosselvityksestä julkisuudessa.

Lavia kuuluu kriisimenettelykuntiin ja voi olla ensimmäisiä pakkoliitettäviä kuntia. Heinonen ja Kuusiranta ilmaisivat Kuntalehdessä 12/2013 huolensa siitä, että Lavia saattaa pakkoliitosmenettelyssä päätyä ”Satakunnan slummiksi”.

Osa Laviasta haluaa liittyä Poriin, osa Kankaanpäähän. Heinonen arveli Kuntalehden haastattelussa, että terveydenhuolto kallistaa päätöksen lopulta Poriin.

Lavian valtuustosta osa teki eilen aloitteen liitosneuvottelujen käynnistämisestä Kankaanpään kanssa.

– Sote-kysymys on tärkeää ratkaista vuodenvaihteeseen mennessä, jotta kuntalaisille pystytään tarjoamaan tarvittavia palveluita. Siksi olemme kiirehtineet asian kanssa. Tilannetta helpottaisi, jos pääsisimme Kankaanpään mukana sote-sopimuksiin mukaan, Palosaari sanoi eilen Ylelle.

Luottamuspulaväitettä ihmettelevä Lavian valtuuston 1. Varapuheenjohtaja Juha Vehkalahti, kok., ei hyväksy ajatusta pikaliitoksesta.

– On käytännössä mahdotonta tehdä kuntaliitossopimusta vuoden loppuun mennessä. On harkittava muita vaihtoehtoja sote-asian ratkaisemiseksi, Vehkalahti toteaa.
 

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Lisää Laviasta:
Kuntalehden 12/2013 pdf-versio

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä