Enemmistö yrittäjistä on tänään julkistetun Pk-yritysbarometrin mukaan sitä mieltä, että valtiontaloutta on kehysriihessä tasapainotettava menosäästöillä. Niitä suositti 58 prosenttia barometrin vastaajista. Veronkorotusten tien valitsisi vain 3 prosenttia. Menosäästöjen ja veronkorotusten yhdistelmää kannatti runsas kolmannes, 39 prosenttia vastaajista.

– Yrittäjien vastausten jakaumaa voidaan tulkita niin, että valtiontalouden ongelmana ei ole verokertymien vähäisyys vaan menojen jatkuva kasvu. Veroaste on jo varsin korkea, ja tuottoisimpien verojen korotus vielä nykyisestä vaikeuttaisi tutuvasti talouden uutta nousua, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Timo Lindholm sanoo.

– Yrittäjät ovat tottuneet vähentämään menojaan, kun tilanne niin vaatii. Sitä samaa he odottavat nyt valtiontaloudelta, Lindholm muistuttaa.

Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämään kyselyyn vastasi yli 4600 pk-yrittäjää eri puolilta Suomea.

Pk-yritysten odotukset kuluvan vuoden suhdanteista ovat nyt hieman aiempaa myönteisemmät. Suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on nyt +5, kun se kahdessa edellisessä barometrissa oli tasan nolla. Joka neljäs pk-yritys näkee suhdanteiden paranevan tämän vuoden aikana. Palvelualoilla odotukset ovat edelleen korkeammat kuin muilla aloilla.

– Todellista näyttöä tilanteen paranemisesta ei ole yrityksille vielä kertynyt, joten varovaisen toiveikkaat odotukset kohdistuvat lähinnä loppuvuoteen, Lindholm huomauttaa.

Koko Pk-yritysbarometri luettavissa Suomen Yrittäjien verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä