Suomussalmen valtuuston kesäkuun kokous uusitaan juhannuksen jälkeen. (Kuva: Suomussalmen kunta)

Suomussalmen kunnanvaltuusto kokoontuu uudelleen ylimääräiseen kokoukseen torstaina 27. kesäkuuta.
Syynä kokoontumiseen on edellisen kokouksen 3. kesäkuuta puheenjohtajan sanavalinnoissa ja päätöksen toteamisissa esiintyvä muotovirhe, joka aiheuttaa tulkinnallisuutta päätösten toteamisessa, Suomussalmen kunnasta kerrotaan.

Kokouksen laillisuutta ja päätösvaltaisuutta todettaessa puheenjohtaja totesi asian käsitellyksi ja päätti asian käsittelyn, mikä jättää tulkinnanvaraa sen osalta, todetaanko päätöstä riittävällä tasolla ja hallintosäännön mukaisesti. Sama sanamuoto esiintyy myös osassa muissakin päätöksissä, kunta tiedottaa.

Kyseessä on niin sanottu itseoikaisuvaltuusto, jossa valtuusto korjaa omia päätöksiään muotovirheen vuoksi.

Päätöksessä olevan asia- tai kirjoitusvirheen korjaamisesta säädetään hallintolain 8 luvussa. Viranomaisen on korjattava päätöksessään oleva ilmeinen kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin verrattava selvä virhe. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Korjaamisasiassa noudatettava menettely riippuu virheen laadusta. Viranomainen käsittelee korjaamisasian omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta.

Asiavirheen korjaaminen edellyttää, että asia käsitellään uudelleen ja asiassa annetaan uusi päätös. Uudessa käsittelyssä on sovellettava samoja hallintomenettelyllisiä sääntöjä kuin normaalisti. Alkuperäinen päätös ei enää tämän jälkeen ole olemassa. Uuteen päätökseen on mahdollista hakea muutosta normaalisti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*