HS: Kemiönsaaressa käynnissä ruokaremontti
Kemiönsaaressa on tavoitteena poistaa kunnan keittiöiden ruokalistalta valtaosa valmisruuista ja puolivalmisteista, kertoo Helsingin Sanomat.
40 ruokalajin listalta putoaa vuoden sisään pois 33 ruokalajia, ja jäljelle jää enää seitsemän valmisruokaa.
Ruokaa pääkeittiössä tehdään päivittäin 600 annosta.
– Lihapullat tulevat valmiina, koska me emme pysty itse sellaista määrää pyörittämään. Sen sijaan jauhelihapihvit me teemme itse, kertoo ruokahuolto- ja siivouspäällikkö Birgitta Parikka, joka toimii kotiruokaprojektin vetäjänä.
Myös tehdasvalmisteiset kalapuikot ja makkara jätettiin ruokalistalle.
– Pyttipannu tehdään valmiista makkara- ja kinkkukuutioista, mutta sipuli pilkotaan itse keittiössä. Myös 600 munaa paistetaan itse.
– Vaikka teemme ruoat itse, kustannukset eivät ole juurikaan nousseet, kuten alkuun pelkäsimme. Aterian hinnaksi tulee euro annosta kohti, Parikka sanoo.
(KL)