Kainuun tykkylumikatastrofin aikana kunnanjohtaja Esko Rautiainen oli vielä työntouhussa yhdessä avohuollon esimies Marjatta Heikkisen kanssa, mutta kevään koittaessa kunnan ja kunnanjohtajan tiet erosivat. (Kuva: Pekka Moliis)

Pari vuotta Puolangan kunnanjohtajana toiminut Esko Rautiainen jättää virkansa. Kunnan tiedotteen mukaan kunta ja Rautiainen ovat päätyneet ratkaisuun hyvässä yhteisymmärryksessä. Viimeinen työpäivä kunnanjohtajalla on tänään keskiviikkona.

Kuntalehden tavoittama kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Peltola ei suostu paljastamaan, mitä ongelmia äkkinäisen lähtöpäätöksen taakse kätkeytyy. Selvyyttä ei myöskään tule siihen, kumman osapuolen aloitteesta ratkaisuun päädyttiin.

-Kuten tiedotteessa lukee, niin hyvässä yhteisymmärryksessä tähän ratkaisuun päädyttiin, tyytyy Peltola toteamaan.

Näkemyseroja kunnan kehittämisessä

Esko Rautiaisen mukaan teiden erkanemiseen johti näkemyserot kunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa.

-Mitään yksittäistä syytä tähän ratkaisuun ei ollut. Enemmän tässä oli kyseessä näkemyserot kunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, Kuntalehden tavoittama Rautiainen kommentoi.

-Erimielisyyksistä neuvoteltiin talven aikana muutamaan otteeseen ilman tulosta. Kun vastapuolella on kuntalaisten vaaleilla valitsemat päättäjät, niin virkamiehen on silloin paras väistää, Esko Rautiainen toteaa ratkaisusta.

12 kuukauden palkka

Tyhjin taskuin Rautiaisen ei tarvitse Puolankaa jättää. Kaksi vuotta sitten solmittu johtajasopimus takaa hänelle 12 kuukauden palkan.

Puolangalla käynnistyy jälleen uusi kunnanjohtajahaku.

-Viran auki laittamisesta ei ole vielä päätetty. Kunnanhallitus kokoontuu seuraavaksi ja valtuustohan asian päättää. Ei meillä tässä mitään kiirettä ole, Peltola vakuuttaa.

Ongelmia Askolassa

Ennen Puolangalle saapumistaan Rautiainen oli kunnanjohtajana Askolassa vuodesta 2007 lähtien. Kunnassa oli tilapäinen valiokunta valmistelemassa kunnanjohtajan erottamista siinä vaiheessa, kun valinta Puolangalle osui kohdalle. Rautiainen ja Askola saivat lopulta sovun aikaan, joka tuotti ex-kunnanjohtajalle yli 52 000 euron korvauksen.

Juttua täydennetty 25.4. klo 17.55 Esko Rautiaisen kommenteilla.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Taitaa olla kaveri, joka tekee hyvän johtajasopimuksen ja sitten saa aikaan erimielisyyden, jonka jälkeen erotaan ”hyvässä sovussa ” ja saa sitten pitkän irtisanomisajan palkan ilman työvelvoitetta. Aika velikulta.

  2. Näyttäis siltä. Eihän se tyhmä ole, joka pyytää, mutta se joka maksaa.

  3. Tuusulassa oli yhteen aikasn samanlainen velikulta ,lupsutti rahat pois ja siirtyi uuteen paikkaan kehujen kera. Itse asiassa heitä oli useampi , oikein pormestari titteli. L OL

  4. Kunnissa on näitä kiertopoikia, jotka tulevat lyhyeksi aikaa ja saavat aloittaessaan hyvän johtajasopimuksen. Rautiainen näkyy saaneen niitä jo useampia. Rääkkylässäkin vaikuttaa tulleen hölmöilyä, ns. yksityiselämän sekstivieteissä ym. somemaailmassa.

    Onko pienissä kunnissa tosuaan niin onneton tilanne, ettei oikeita johtajia vain enää saada?

    Tuusulastakin vähän, siellä siirryttiin pormesterimalliin ja aiempi kunnanjohtaja siirrettiin erityistehtäviin. Kerrotaan, että ent. kj hoiti ns. erityistehtäviään kokonaan muussa kunnassa sijainneessa työtilassa. Tätä kutsutaan kulkatun tunkion tieksi.

    Aiempi henkilöstöjohtaja nostettiin kansliapäälliköksi, joka oli tuolloin korkein virkamies kunnassa. Pormesteriksi nousi ent. valtuuston puheenjohtaja (sd). Myöhemmin pormestarikin vaihtui sosiaalidemokraattien hävittyä vaalit.

    Helsingissä apulaispormesterina on ”graffititaiteilija”, metroa ”taiteellaan” töhrinyt ja liikenneturvallisuuden vaaranranut, miltei 50-vuotias nuorisopolitrukki.

  5. Törkypelle. Kohta on taas johtajasopimuksen viimeiselle korvauksella ilman työvelvoitetta käyttöä eli onko jossain johtajan pestiä auki parahiksi?? Räikeä tyyli lypsää veronmaksajien rahoja. Tapa se on tuokin elantonsa hankkia. Ei jatkoon?

  6. Oisko nyt vaan niin että ko.Harra olisi jonkinlaisen avun tarpeessa.Tyhmähän hän ei ole.Mutta huomio kunnat ja kaupungit Suomessa kusetetaanko niissä,tappeleeko kunnan oma väki puolueelisesti keskenään.
    Jossain ” kunnassa ” en tietysti paljon rahaa mutta kunnassa valittu ”nuoria lähihoitajia mielestäni liikaa.Kunnassa järkyttänvän suuria tulon lähteitä…Oliko uudeksi johtajaksi valittu ” jonkinlainen myönteinen heippa poika…joku päätti ko.paikassa törsätään sitä rahaa jatkuviin uudistuksiin.Paikka on pieni ja mutta kunnian himoinen .Noilla kunnan tuloilla kyllä saa.Mutta kun se ihmismäärä on kuitenkin pieni.Eli olisiko hyväveli systeemi täällä latenttina ilmiönä.Sitä ei KUKAAN huomaa ja jos joku huomaa suu tukitaan seteleillä.Olisiko tämä yllä oleva tapaus seurausta kuntien leväperäisyydestä yleensä.

  7. Selvästi on kyseessä HERRA HUIJARI.
    Minkälaisen rahasäkin kanssa Rääkkylästä lähtee.
    Eipä taida työn jälkiä jäädä Rääkkylään työajalta.
    Miten tuo peli voi jatkua paikasta toiseen?
    Eikö tyypin edesottamuksia tarkistettu edellisiltä työnantajilta?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä