Kainuun tykkylumikatastrofin aikana kunnanjohtaja Esko Rautiainen oli vielä työntouhussa yhdessä avohuollon esimies Marjatta Heikkisen kanssa, mutta kevään koittaessa kunnan ja kunnanjohtajan tiet erosivat. (Kuva: Pekka Moliis)

Pari vuotta Puolangan kunnanjohtajana toiminut Esko Rautiainen jättää virkansa. Kunnan tiedotteen mukaan kunta ja Rautiainen ovat päätyneet ratkaisuun hyvässä yhteisymmärryksessä. Viimeinen työpäivä kunnanjohtajalla on tänään keskiviikkona.

Kuntalehden tavoittama kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Peltola ei suostu paljastamaan, mitä ongelmia äkkinäisen lähtöpäätöksen taakse kätkeytyy. Selvyyttä ei myöskään tule siihen, kumman osapuolen aloitteesta ratkaisuun päädyttiin.

-Kuten tiedotteessa lukee, niin hyvässä yhteisymmärryksessä tähän ratkaisuun päädyttiin, tyytyy Peltola toteamaan.

Näkemyseroja kunnan kehittämisessä

Esko Rautiaisen mukaan teiden erkanemiseen johti näkemyserot kunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa.

-Mitään yksittäistä syytä tähän ratkaisuun ei ollut. Enemmän tässä oli kyseessä näkemyserot kunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, Kuntalehden tavoittama Rautiainen kommentoi.

-Erimielisyyksistä neuvoteltiin talven aikana muutamaan otteeseen ilman tulosta. Kun vastapuolella on kuntalaisten vaaleilla valitsemat päättäjät, niin virkamiehen on silloin paras väistää, Esko Rautiainen toteaa ratkaisusta.

12 kuukauden palkka

Tyhjin taskuin Rautiaisen ei tarvitse Puolankaa jättää. Kaksi vuotta sitten solmittu johtajasopimus takaa hänelle 12 kuukauden palkan.

Puolangalla käynnistyy jälleen uusi kunnanjohtajahaku.

-Viran auki laittamisesta ei ole vielä päätetty. Kunnanhallitus kokoontuu seuraavaksi ja valtuustohan asian päättää. Ei meillä tässä mitään kiirettä ole, Peltola vakuuttaa.

Ongelmia Askolassa

Ennen Puolangalle saapumistaan Rautiainen oli kunnanjohtajana Askolassa vuodesta 2007 lähtien. Kunnassa oli tilapäinen valiokunta valmistelemassa kunnanjohtajan erottamista siinä vaiheessa, kun valinta Puolangalle osui kohdalle. Rautiainen ja Askola saivat lopulta sovun aikaan, joka tuotti ex-kunnanjohtajalle yli 52 000 euron korvauksen.

Juttua täydennetty 25.4. klo 17.55 Esko Rautiaisen kommenteilla.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Taitaa olla kaveri, joka tekee hyvän johtajasopimuksen ja sitten saa aikaan erimielisyyden, jonka jälkeen erotaan ”hyvässä sovussa ” ja saa sitten pitkän irtisanomisajan palkan ilman työvelvoitetta. Aika velikulta.

  2. Näyttäis siltä. Eihän se tyhmä ole, joka pyytää, mutta se joka maksaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*