Lempäälä on kovassa maineessa Suomen kuntakentällä. Avoinna ollut kunnanjohtajan virka keräsi peräti 41 hakijaa tai suostumuksensa antajaa. Eikä tässä tapauksessa määrä korvaa suinkaan laatua, sillä mukana on useita kovan luokan kunta-ammattilaista, jotka ovat johtaneet tai johtavat vielä parhaillaankin kuntia tai kaupunkeja. Toki joukossa on muutama hakija, joiden koulutustausta ei kelpoisuusehtoja täytä.

Yksi yllättävimmistä nimistä hakijalistalla on JHL:n entinen puheenjohtaja ja nykyinen yhteiskuntasuhteiden johtaja Päivi Niemi-Laine. Kuntajohtajakokemusta omaavia hakijoita ovat Teemu Heinonen, Hanna Helaste, Kimmo Jarva, Kirsi Kellokangas, Annu Kuusisto, Anna Mäkelä, Noora Pajari, Atte Rantanen, Riikka Riihimäki, Ilkka Salminen, Riku Siren, Jussi Stoor, Sami Suikkanen, Jonna Tamminen, Timo Tolppanen ja Tatu Ujula. Onko mihinkään Suomen kuntaan ollut vastaavaa määrää entisiä tai nykyisiä kuntajohtajia hakemassa?

Muut virkaa hakeneet ovat Jesse Aaltio, Antti Antikainen, Jarkko Autere, Juha Heikkinen, Kimmo Hämäläinen, Heikki Häyhä, Kari Jalkanen, Helena Lehkonen, Miia Loponen, Timo Maaranen, Henri Memonen, Petri Mäkinen, Juho Niemelä, Jouni Nieminen (suostumus), Risto Nurkkala, Sami Pekonen, Hanna-Leena Putkinen, Vesa-Pekka Rissa, Tero Salminen, Esa Siikaluoma, Marko Tamminen, Magnus Tuomaala, Tomi Ukkola ja Pilvi Österman.  

Lempäälän nykyinen kunnanjohtaja Heidi Rämö siirtyy Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi ja hänen viimeinen työpäivänsä Lempäälän kunnanjohtajana on 30. syyskuuta.

EDIT 18.9. klo 9.20: Siirretty Riikka Riihimäki kuntajohtajakokemusta omaavien hakijoiden joukkoon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Toivottavasti valitaan joku nuorempi, jolla tuoretta nykyaikaista osaamista. Nuoremmissa olisi monta hyvää vaihtoehtoa, mutta ne varmaan sivuutetaan hakijan iän vuoksi. Vanhemmat omaan aikakauteensa jämähtäneet ovat jo nähty ja niillä opeilla ei kyllä Lempäälän haastavassa taloustilanteessa pärjää. Lempäälä tarvitsee sitoutuneen johtajan, jolla on vahvat siteet pysyä Lempäälässä.

    Tässäkin haussa käytetään jotain ulkopuolista konsulttitoimistoa hakemuksien käsittelemiseen. Melko häpeä valtuutetuille, jotka kuntalaiset ovat valinneet, jos he eivät näin tärkeää valintaa tee itse vaan antavat konsulttifirman sanella ehdotukset. Toivon hartaasti, että valitsijaryhmä on lukenut hakemukset myös itse.

  2. Kai nyt hieman ikääntyneempikin voi omata tuoretta, nykyaikaista osaamista? Ihmeellinen yleistys. Vanhemmilla on yleensä pidempi ja monipuolisempi työkokemus kuin vastavalmistuneilla.

    Ei Lempäälän taloudellinen tilanne ole sen haasteellisempi kuin muissakaan kunnissa. Kaikissa kunnissa se on hyvin haastava.

    Kokoomusjohtoisissa kunnissa tuloveroprosentti halutaan väen väkisin pitää mahdollisimman alhaisena. Tämä on Lempäälänkin haaste.

  3. Vanhemmallakin voi hyvin olla nykyaikaista osaamista. Onneksi se on helppo tarkistaa kun nykyään lähes kaikki on digitaalisena. Valitettavan moni vanhemmista ratsastaa vain pitkällä työkokemuksella ilman suuria saavutuksia ja onnistuneita ratkaisuja ongelmiin. Ovat siis käytännössä samalla tasolla nuorempien kanssa. Helposti vaihdetaan työpaikkaa seuraavaan ennen kuin seinät kaatuu päälle ja taas se arvostettu pitkä kokemus ’karttuu’. Kouluttautua voi vanhanakin, mutta eipä sitä valitettavasti kovin monen kohdalla tapahdu.

    Koulutustausta ylipäätään on melko tärkeä. Vaatimuksena pelkkä korkeakoulututkinto ei vielä anna kovin vahvaa osaamista, jos se ei ole olennaiselta alalta. Kuntajohtajalla täytyy olla laaja koulutustausta ja näyttöä usealta eri alalta, jotta hän osaa hoitaa kunnan asioita joka osa-alueella.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*