Kolari valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018.
kuva: Milla Salo / Kolarin kunta
Kristiina Tikkala valittiin Kolarin kunnanjohtajaksi selvällä äänienemmistöllä 6.11.2018. Valtuusto antoi aplodit, kun pitkä valintaprosessi oli saatu päätökseen.

Kolarin valtuusto punnitsee maanantaina, nauttiiko kunnanjohtaja Kristiina Tikkala kunnan päättäjien luottamusta. Tikkalan johtajasopimukseen on kirjattu, että mahdollinen luottamuspula arvioidaan valtuuston päätöksellä.

Päätöspykälän esittelytekstissä todetaan, että luottamuksen menettämisen uhkaa ovat aiheuttaneet ongelmat viran hoidossa ja puutteet viran hoitamisen edellyttämissä taidoissa. Asiaan on haettu syksystä saakka ratkaisua kunnan luottamusjohdon ja kunnanjohtajan välisissä keskusteluissa, mutta sitä ei ole löydetty.

– Luottamuksen arviointi on siksi vietävä valtuuston ratkaistavaksi johtajasopimuksen mukaisesti, kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Kaikkonen-Tiensuu, kesk., sanoo.

Luottamuspulan toteamiseen vaaditaan valtuuston yksinkertainen enemmistö. Jos luottamuspula todetaan, kunnanjohtajalla on mahdollisuus irtisanoutua oma-aloitteisesti, ja tuolloin hän on oikeutettu erokorvaukseen. Jos kunnanjohtaja ei irtisanoudu oma-aloitteisesti, käynnistyy kuntalain mukainen irtisanomismenettely. Tuolloin oikeutta erokorvaukseen ei ole.

Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018. Tikkala työskenteli aiemmin Liikenneviraston kansainvälisen toiminnan johtajana.