Anu Sepponen syysmaisemassa
Ruokolahden kunta odottaa Anu Sepposelta perjantaihin mennessä vastausta siihen, suostuuko hän kunnan tarjoamiin ehtoihin. (Kuva: Akseli Muraja)

Ruokolahden kunnan ja kunnanjohtajaksi kertaalleen valitun Anu Sepposen kädenväännön seuraava ja ilmeisesti ratkaiseva päivämäärä on perjantai 9.10. Tiistaina koolla ollut Ruokolahden kunnanhallitus päätti odottaa perjantaihin saakka Sepposelta vastausta siihen, ottaako hän kunnanjohtajan tehtävää vastaan kunnan tarjoamilla ehdoilla.

-Ensi maanantaina meillä on seuraavan kerran kunnanhallituksen kokous. Siihen mennessä meillä on tieto Anun ratkaisusta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen kommentoi aikataulua.

Osapuolten sukset ovat menneet ristiin pahemman kerran johtajasopimusta sorvatessa. Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen pudottaa palkaksi 6 500 euroa, lisäsi sopimukseen koeajan ja pudotti johtajasopimukseen sisältyneen 9 kuukauden irtisanomisajan palkan pois.

Rautalammin kunnanjohtajana toimiva Sepponen on mediassa ilmoittanut, ettei hän aio suostua Ruokolahden kunnan tarjoamiin ehtoihin. Sepponen voitti tiukassa kunnanjohtajavaalissa ex-ministeri Kimmo Tiilikaisen äänin 14–13.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Todella rähmäistä politikointia. Sopimus neuvotellaa yhdessä, ei sanella. Ei sovi ihmetellä, että ihmiset vieroksuvat politiikkaa. Suomessa on syytä päästä eroon näistä turhista elättikunnista. Eiköhän Ruokolahdelle tupsahda viisi miljoonaa verotulojen tasausta pääkaupunkiseudulta.

  2. Vaikeata tulee olemaan saada hyviä, asiantuntevia ja kokeneita hakijoita uudella hakukierroksella. Toki hakijoita saa, heitä, jotka eivät ymmärrä kuntajohtajan työn kokonaisuutta ja jännitteisyyttä, joka väistämättä tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin. Ja sen myötä ongelmat, kun et voi samalla kumartaa joka suuntaan. Kunnon solmuun saivat ruokolahtelaiset johtamisensa.

  3. On ollut täältä naapurikaupungista katsoen säälittävää katsottavaa. Taisi entinen kunnanjohtaja päättää aiemmin kunnassa ihan kaikesta. Veikkaan, että oli sanellut vielä sen viimeisen valtuuston farssinkin, joka lopulta vei kaiken umppariin! Nyt joutuvat ajalehtimaan Salmisaaren ja Paanasen epävarmassa komennossa vaikka kuinka pitkään.

  4. Kannattaisi huomioida, että Sepponen on avoimesti voinut asiaa kommentoida ja kertoa mielipiteitään. Ruokolahtelaisilla päättäjillä ei varmaankaan samanlaista mahdollisuutta ole ollut, jonkinlainen vaitiolo sitoo, joten koko totuutta tässä ei tiedetä. Vähän mietityttää kun lehtitietojen mukaan Rautalammilla luottamusta mitataan…

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*