Hankalan lakkokevään kimppuun käydään uusin asein. Sovittelulautakunnan kautta pyritään etsimään sopua osapuolten välille. (Kuva: Pixabay)

Työministeri Tuula Haatainen on nimennyt alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen johtamaan sovittelulautakuntaa, jonka tehtävänä on kunta-alan työmarkkinariidan ratkaiseminen. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala nosti sitkeäksi äityneen työriidan sovittelun suhteen kädet pystyyn torstaina ja pyysi ministeriötä nimeämään aisaa hoitamaan erityisen sovittelulautakunnan.

Sovittelulautakunta on perin harvoin käytetty työkalu työmarkkinaneuvottelujen umpisolmujen ratkaisussa. Se voidaan asettaa, kun tavanomaisessa sovittelussa ei ole saavutettu tuloksia ja asian ratkaiseminen on yhteiskunnallisesti tärkeää.

Sovittelulautakunnan varapuheenjohtajaksi ministeri määräsi työelämäprofessori Martti Hetemäen sekä jäseniksi budjettineuvos Tanja Rantasen, oikeustieteen kandidaatti Jukka Kauppalan, oikeustieteen kandidaatti Leila Kostiaisen, johtava neuvottelupäällikkö (eläkkeellä) Jouko Launosen, varatuomari Jouni Ekurin, valtiotieteiden maisteri Tapani Töllin ja kaupunginjohtaja Ritva Viljasen.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Turha kuvitella, että voidaan lähteä puhtaalta pöydältä. Mukana seuraa koko topokauden painopasti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*