Tärkeimmät kuntapalvelut saavat hyvät arvosanat EPSI-tutkimusyhtiön asikastyytyväisyyskyselyssä. Hammashoidon, päivähoidon, peruskoulun ja terveydenhuollon arvosanat ylittävät  vastaajien eri palveluille antamien arvioiden keskiarvon.
 
Peruskoulu pärjää hyvin myös pohjoismaisessa vertailussa. Suomalaiset antavat peruskoululleen selvästi paremmat arviot kuin ruotsalaiset ja norjalaiset.
 
Suomalaiset tyytyväisyys eri palveluihin on noussut selvästi EPSIn viime vuoden mittauksesta. Kaikkein tyytyväisimpiä suomalaiset ovat apteekkipalveluihin.
 
Tutkimuksen erikoisuus on "kuntapalveluiden" saama kehno arvosana, vaikka tärkeimmät kuntapalvelut erikseen kysyttyinä menestyvät hyvin.
 
– Tämä viittaa siihen, että on hyvin laaja määrä aspekteja, jotka vaikuttavat kunta-asukkaiden tyytyväisyyteen – hyvä terveydenhuolto ja peruskoulu eivät välttämättä riitä tyydyttämään asukkaita, selittää EPSI tulostaan tiedotteessaan.
 
Suomen asiakastyytyväisyyskyselu on osa tutkimusyhtiön Euroopan-laajuista EPSI Rating -ohjelmaa. Ohjelmasta vastaa EPSI Research Center, joka tekee yhteistyötä Tukholman kauppakorkeakoulun kanssa.
 
 

EPSIn tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä