Espoon sairaalan rakennusurakka käynnistyy tänään. Ensin alkavat maanrakennustyöt ja marras-joulukuussa käynnistyy sairaalaan rakentaminen. Sairaala valmistuu alkuvuodesta 2016.

Sairaala rakennetaan Jorvin yhteyteen. Sairaaloiden läheisyyden ansiosta potilaiden hoito voidaan järjestää saumattomasti erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä, mikä on merkittävä etu erityisesti ikäihmisten hoidossa.

Jorvin sairaala tarjoaa myös Espoon sairaalassa tarvittavia erityispalveluja, kuten erikoislääkärien konsultaatioita, laboratorio- ja kuvantamispalveluja sekä lääkehuoltoa.

Uuteen sairaalaan tulee viisi osastoa ja 270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneisiin. Sairaalassa toimivat myös päivä- ja kotisairaala, geriatrinen poliklinikka, saattohoitoyksikkö, suun terveydenhuollon yksikkö sekä Espoon apuvälinekeskus.

Sairaalan rakennusurakka on Espoon kaupungin kaikkien aikojen suurin talonrakennushanke, jonka urakkahinta 123 miljoonaa euroa. Sairaalan rakennuttajana toimii KOy Espoon sairaala ja urakoitsijana Lujatalo Oy.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä