– FCG:tä ei pilkota osiin, vaan konserni jatkaa samanlaisena konsernina kuin tälläkin hetkellä. Liiketoimintaryhmille annetaan tytäryhtiöstatus, ja tytäryhtiöiden 100-prosenttiseksi omistajaksi tulee FCG, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Ari Kolehmainen.

Konsernin omistusrakenne pysyy ennallaan.

– Kyse on teknisluonteisesta muutoksesta. Tarkoitus on skarpata tuloksenteon näkymistä, Kolehmainen muotoilee.

Yhtiöiden perustamispäätökset tehdään virallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa. Organisaatiomuutos astuu voimaan heinäkuun alussa.

– Tarkoitus on jatkaa neljän kotimaisen ja kuuden ulkomaisen tytäryhtiön voimin. Emoyhtiöön jäävät konsernihallinnon palvelut.

Käytännössä organisaatiomuutos johtaa lähelle aikaisempaa rakennetta: FCG muodostui kotimaisista ja ulkomaisista tytäryhtiöistä syksyyn 2009 asti.

Merkittävä tulosparannus

FCG:n viime vuosi meni edellisvuoteen verrattuna hyvin. Konsernin tulos kääntyi positiiviseksi, ja tulos on noin miljoona euroa, kun edellisvuonna yhtiö teki tappiota noin 2,4 miljoonaa.

Liikevaihto oli viime vuonna sama kuin edellisenä, noin 67 miljoonaa. Kotimaan liiketoiminnassa liikevaihto kasvoi lähes miljoona euroa.

– Tulosparannuksen taustalla on monia tekijöitä, esimerkiksi se, että henkilöstön määrä on vähentynyt. Toiminnassa on myös pyritty eroon turhista kustannuksista. Toimintaprosesseja on tehostettu tietotekniikan avulla. Muun muassa matkustamisen kustannuksia on voitu vähentää videoneuvottelujen avulla, Kolehmainen kertoo.

Kotimaan henkilöstön määrä oli viime vuonna noin 510 ja edellisenä noin 530. Ulkomailla toimivissa tytäryhtiöissä työskentelee noin 100 henkilöä ja ulkomaisissa projekteissa keskimäärin 150–200 henkeä. Kokonaisuudessaan henkilöstömäärä on siis noin 800 henkilöä.

(KL / Anni Turunen)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä