Helsingin terveysasemille voidaan palkata ensi vuonna 20 uutta lääkäriä ja saman verran lisää hoitajia. Lääkäri-hoitaja -työparien palkkaamisen mahdollistaa kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok.) vuoden 2013 talousarvioehdotukseen sisältyvä 3,1 miljoonan lisämääräraha sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Myös lasten päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja lisätään ja lasten kerhotoimintaa laajennetaan. Vuoden 2013 alkupuolella käynnistetään 17 uutta pienille lapsille tarkoitettua kerhoa.

Terveysasemat toimivat vuoden 2013 alusta lähtien uudessa sosiaali- ja terveysvirastossa. Suomenkielistä lasten päivähoitoa varten perustettu uusi varhaiskasvatusvirasto aloittaa niin ikään toimintansa tammikuussa 2013.

Helsingin terveysasemilla on tällä hetkellä 260 lääkäri-hoitaja-työparia ja 112 asiakaspalvelutyöntekijää. Lisäksi 25 ylilääkäri-osastonhoitaja-työparia tekevät osan työajastaan vastaanottotyötä.

Helsingin asukasmäärä on kasvanut vuodesta 2006 lähtien 40 000:lla. Terveysasemille ei ole kuitenkaan tänä aikana lisätty lääkäreitä ja hoitajia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä