Asikkala ei jättänyt valtiovarainministeriölle selvitystä liitosaikeistaan määräaikaan mennessä, koska se haluaa tietää ensin uuden sote-lain sisällön, kertoo Helsingin Sanomat.

– Enemmistö valtuutetuista katsoo, että kuntaliitoksesta ei ole Asikkalalle mitään hyötyä, Asikkalan valtuuston puheenjohtaja Viljo Laakso sanoo HS:lle.

Päijät-Hämeessä myös Hollola on ollut haluton liitosselvityksiin. Se on nyt ministeriön määräämässä selvityksessä.

Maanantain määräaikaan mennessä aikeistaan VM:lle ilmoitti 288 kuntaa. Ministeriö ilmoitti analysoivansa kuntien antamat selvitykset 12. joulukuuta mennessä ja laativansa niistä yhteenvedon.

Kuntia, jotka eivät ilmoittaneet liitosaikeistaan, on noin viisikymmentä.

Kuntaministeri Henna Virkkusen mukaan joiltain kunnilta ilmoitus on saattanut jäädä matkalle teknisten vaikeuksien takia, ja osa näistä kunnista on jo aloittanut selvityksen.

VM voi määrätä selvityksen kunnille, jotka eivät itse ilmoita selvitysaikeistaan, kuten on siis käynyt jo mm. Hollolalle. Neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa VM:stä sanoo, että määrättävän selvityksen tarve avioidaan aina tapauskohtaiseksi.

Kunta voi myös anoa poikkeuslupaa selvityksen tekemättä jäämiseen. Anomuksen lähettämisestä on ilmoittanut useampikin Lapin kunta.

Uutinen HS:n verkkolehdessä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä