Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori nousee uudeksi elinkeinoministeriksi.


Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi Vapaavuoren tänään EK:n toimitusjohtajaksi siirtyvän Jyri Häkämiehen seuraajaksi. Vapaavuori nimitetään ministeriksi 16. marraskuuta. Häkämiehen tilalle eduskuntaan nousee imatralainen Anu Urpalainen.


Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi Vapaavuoren olleen itsestään selvä valinta, sillä tämä pystyy heti työskentelemään ministerinä. Katainen sanoi, ettei löytänyt laajemmalle ministerikierrätykselle yhtään järkevää syytä.

Kataisen mukaan ministerikierrätys olisi ollut motivoitavissa vain, jos puoluepoliittisista syistä olisi haluttu "lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita".


– Minä päätin, että kokoomus ei ole se puolue, joka tähän maahan sitä haluaa tuoda.


Pääministeri ei nähnyt jääviysongelmaa Häkämiehen siirtymisessä ministerin paikalta suoraan elinkeinoelämän ykköslobbariksi. Katainen sanoi, että asia ei häiritse häntä henkilökohtaisesti ja että tärkeintä on täysi avoimuus.


Katainen sanoi kuulleensa Häkämiehen ja EK:n keskusteluista kuntavaaleja edeltävänä perjantaina. Lopullisen päätöksen Häkämies teki hänen mukaansa vasta eilen.


Vapaavuoren seuraaja eduskuntaryhmän johtoon valitaan ensi tiistaina.

(STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä