Järvenpää aloittaa tiukan kulukuurin, ja osana henkilöstömenojen vähennyksiä kaupunki suunnittelee irtisanovansa enintään 40 henkilöä. 

Järvenpään tavoite on vähentää henkilöstömenoja 11,25 miljoonalla eurolla vuoteen 2016 mennessä. 

Kaikkiaan Järvenpää tavoittelee lähivuosina 250 henkilötyövuoden leikkaamista.  Järvenpään kaupunginhallitus päätti toimista maanantaina.

Irtisanomisten ja eläköitymisen ja muiden järjestelyjen ohella säästötavoitteeseen pyritään lomautuksilla. Lomautukset kohdistuvat koko Järvenpään henkilöstöön pois lukien mm. ympärivuorokautisen hoivan, lastensuojelun ja Järvenpään Veden henkilökuntaa sekä lain ja virka- ja työehtosopimusten lomautuksilta suojaamat työntekijät.

Järvenpään palveluksessa on noin 2 400 työntekijää.

– Arviolta pari tuhatta lomautetaan. Se on iso määrä, toteaa Järvenpään henkilöstöjohtaja Päivi Autere Kuntalehdelle.

Lomautussuunnitelmien pohjalta henkilöstön lomautukset vaihtelevat välillä 3-14 vuorokautta. Lomautuksilla tavoitellaan yhteensä noin 90 henkilötyövuoden säästöä.

– Kaikkia ei lomauteta 14 vuorokaudeksi, mutta kaupungin johtoryhmä, kaupunginhallituksen viranhaltijat ja kaikki esimiehet lomautetaan 14 vuorokaudeksi, Autere sanoo.

Henkilöstösäästöjen ohella Järvenpää aikoo kiristää verotustaan, myydä omaisuuttaan ja lykätä investointejaan. 

Uutiseen on päivitetty oikea lomautuksilla tavoiteltava vähennettävä henkilötyövuosien määrä ja lomautettavien määrä 4.12.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä