Kataisen mukaan siitä, että pakkoliitoksia ei käytetä, on hallituksessa harvinaisen suuri yksimielisyys. Hän toisti sunnuntaina Radio Suomessa Pääministerin haastattelutunnilla, että pakkoliitokset voivat tulla kyseeseen vain tilanteissa, joissa kunta ei pysty enää järjestämään lakisääteisiä palveluja.


SDP on kaivannut selkeyttä pakkoliitosmahdollisuuksiin ja palvelujen yksityistämistä koskeviin muotoiluihin. Katainen sanoi, ettei hänelle ole selvinnyt, millaisen pakon sosiaalidemokraatit asiassa näkevät. Hän sanoi, ettei lähde arvioimaan toisten motiiveja.


Kataisen mukaan hallituksella on yhteinen käsitys myös palvelujen tuottamistavasta.


–Me sanomme vahvasti kyllä sille, että kunta järjestää palvelut jatkossakin. Joko omana työnä tai hankkii ne muualta niin kuin tänä päivänäkin.


Kunnan pitää pääministerin mukaan olla myös niin vahva, että se pystyy omaankin palvelutuotantoon eikä ole yksityisen monopolin varassa.


Katainen ei vielä osannut sanoa, milloin hallitus linjaa sote-uudistusta.


–Toivon mukaan ihan lähipäivien, lähiviikkojen aikana.


SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman puuttui aiheeseen sunnuntaina tiedotteella.


–Sosiaalidemokraatit ovat viemässä vahvasti kuntauudistusta eteenpäin, mutta haluamme varmistaa, ettei sen varjolla kuntien palveluiden yksityistäminen enää etene, Backman selvitti.

(STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä