Kevan valtuuskunta ei moittinut hallitusta toimitusjohtaja Merja Ailuksen eroon liittyvässä toiminnassa.

Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty piti tiistaina puheenvuoron valtuuskunnan kokouksessa ja taustoitti Ailuksen irtisanoutumista ja hallituksen toimia.

Rädyn mukaan toimivaltasuhde hallituksen ja toimitusjohtajan välillä vaatii tarkentamista.

Hallituksen asettaman selvitysmiehen työn tulokset julkistetaan 18.12. ja selvityksen lopputuloksessa pääpaino on Kevan johtamis- ja hallintojärjestelmän kehitystarpeissa.

– Valtuuskunta uskoo, että kun Kevan johtamisjärjestelmä, johtosääntö ja muut sisäiseen johtamiseen liittyvät säännöt ja ohjeet sekä vastuut ja raportointivelvoitteet uudistetaan, niin Keva on entistä vahvempi toimija. Keva on toimintakulttuurimuutoksen jälkeen toivottavasti myös entistä läpinäkyvämpi talo, uskoo valtuuskunnan puheenjohtaja Harri Jokiranta.
 
Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Se hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitusomaisuus on noin 36,6 miljardia euroa. Kevan palveluksessa on noin 520 henkilöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä