Auran kunnanjohtaja Terhi Källi tarjosi aamukahvit paikallisille yrittäjille uudessa kunnantalossa viime viikon tiistaina. (Kuva: Auran kunta)

KUNTAKIERROS Auran kunta otti käyttöön uuden kunnantalon kesäkuun alussa. Rakennusprojektissa lyötiin kuokka maahan huhtikuussa 2022, ja rakennus luovutettiin kunnalle tämän vuoden huhtikuussa.

Vanhassa, vuonna 1974 rakennetussa kunnantalossa todettiin sisäilmaongelmia, ja kunnanvirasto toimi väistötiloissa kahden vuoden ajan.

Uusi kunnantalo on rakennuttu kotimaisesta hirrestä aistiystävälliseksi: kemikaalien käyttö on ollut mahdollisimman vähäistä rakennusmateriaaleissa ja rakentamisen eri vaiheissa. Rakentamismateriaalin valinnassa on tähdätty raikkaaseen sisäilmaan, pehmeään akustiikkaan, hyvään ilmanvaihtoon ja lempeisiin ja rauhallisiin sisäpintojen materiaaleihin.

-Käyttäjän ensituntuma taloon on ihastunut. Talon tunnelma on rauhallinen ja ilmapiiri miellyttävä. Ensimmäiset viikot täällä työskennellessä ovat sujuneet suorastaan kuin tanssi, sanoo kunnanjohtaja Terhi Källi.

Uuden talon käyttäjiä ovat Auran kunnan eri toimialojen hallinto ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaalitoimen palvelut ja kotihoidon henkilökunta.

Kunnantalon avajaisia vietettiin useampaa otteeseen viime viikolla. Tiistaina olivat avoimet ovet kaikille kuntalaisille, torstaina aamukahvit yrittäjille ja illalla kutsuvierastilaisuus, jossa juhlapuheen piti Kuntaliiton yhteysjohtaja José Valanta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Erinomainen suoritus ja suoraan hirrestä. Eloa, Iloa ja Yhdessäoloa suoraan luonnon rakennusaineista. Mahtava esimerkki muille maamme 300 kunnalle.
    Ei oo hirren voittanutta.

  2. Kyllä taas päättäjille tehdään komea pytinki ja samalla lakaistaan koulujen yms sisäilmaongelmat piiloon, eihän sitä tulevien kunnan asukkaiden terveys kiinnosta kun hirsimonentissa itsensä on hyvä olla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä