Jukka Mäkelä
Yritysten valmiudet ja halukkuus rekrytoida myös kansainvälisiä työntekijöitä on elintärkeää osaavan työvoiman houkuttelemiseksi, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. (Kuva: Liisa Takala)

KUNTAKIERROS Espoon kaupunki ja Teknologiateollisuus ry ovat aloittaneet yhteistyön kansainvälisten IT-osaajien rekrytoimiseksi Suomeen.

Ne ovat palkanneet yhdessä projektisuunnittelijan, jonka tehtävänä on yhdessä Espoon kaupungin yrityskoordinaattoreiden kanssa kerätä suomalaisten teknologiayritysten osaamis- ja palvelutarpeita ja näiden pohjalta luoda skaalautuva rekrytointimalli.

– Espooseen on aina muutettu työn ja osaamisen perässä. Yritysten valmiudet ja halukkuus rekrytoida myös kansainvälisiä työntekijöitä on elintärkeää osaavan työvoiman houkuttelemiseksi, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoon kaupungin tiedotteessa.

Projektisuunnittelija keskittyy korkeakoulutettujen IT-osaajien rekrytoimiseen Intiasta. Intian lisäksi Espoo rakentaa yhteistyöverkostoa osaajien houkuttelemiseksi myös Vietnamista.

Tavoitteena on myös yhdessä työnantajien sekä työhön johtavaa maahanmuuttoa edistävän Talent Boost -verkoston kanssa luoda uusi palvelukonsepti, joka kattaa rekrytoinnin koko kaaren yritysten osaajatarpeiden kartoittamisesta rekrytoitujen osaajien ja heidän perheidensä asettumiseen Suomeen.

-Espoo on Suomen intialaisin kaupunki. Se näkyy muun muassa kaupungin tarjoamissa urakehityspalveluissa niin, että merkittävä osa asiakkaista on muuttanut Suomeen – usein Intiasta – työtä saaneen kumppaninsa takia. Yhteistyö niin Indian Women in Finland ry:n kuin Vietnamese Professionals in Finland ry:n kanssa on meille erittäin tärkeää kahdestakin syystä. Hyvät kokemukset Espoosta ja Suomesta leviävät verkostoissa, mikä lisää kiinnostavien työmahdollisuuksien ohella Suomen ja Espoon kiinnostavuutta. Asettautumisessa on myös tärkeää saada ja jakaa vertaistukea kahden kulttuurin välissä elämisestä, kertoo Espoon kaupungin erityissuunnittelija Melissa Arni-Hardén.

Myös Maahanmuuttovirasto on ollut mukana projektin käynnistämiseen liittyvissä keskusteluissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä