Graig Primmer on toiminut Helsingin yliopiston professorina vuodesta 2017. (Kuva: Helsingin yliopisto)

KUNTAKIERROS Helsingin kaupungin tiedepalkinnon on saanut professori Craig Primmer. Primmer on Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan ja Biotekniikan Instituutin professori sekä tiedekunnan tutkimusasioista ja kansainvälisyydestä vastaava varadekaani.

Helsinki-päivänä myönnetyn palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Craig Primmer on australialaissuomalainen tutkija, joka tutkii ryhmineen kalojen perimää. Primmer selvittää työssään kalojen käyttäytymisen syitä, mikä auttaa kehittämään kalojen suojelua myös muuttuvissa ympäristöoloissa. Primmerin kalojen perimään keskittyvän luonnonsuojelugenetiikan alan tärkeimpiä tutkimuslöydöksiä on julkaistu muun muassa Nature-tiedelehdessä.

Primmer väitteli tohtoriksi Ruotsin maatalousyliopistosta vuonna 1997 ja sai vuonna 1999 Helsingin yliopiston ekologisen genetiikan dosentin pätevyyden. Vuonna 2005 hänet valittiin Turun yliopiston Biologian laitokselle genetiikan professoriksi ja vuonna 2017 hän siirtyi genomiikan professoriksi Helsingin yliopistoon.

Primmer on saanut kaksi kertaa Euroopan tutkimusneuvoston eli ERC:n myöntämän Advanced rahoituksen, joka on suunnattu alansa huippututkijoille sellaisiin uraauurtaviin ja kunnianhimoisiin hankkeisiin, joilla on erittäin suuri vaikutuspotentiaali.

Vuodesta 1996 myönnetyn palkinnon tarkoituksena on vahvistaa ja tehdä tunnetuksi Helsinkiä tiedekaupunkina. Se myönnetään tunnustuksena helsinkiläisen tekemästä tai Helsingissä tehdystä merkittävästä tieteellisestä työstä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*