Mari Puoskarin muotokuva julkistettin 30.3. Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki)

KUNTAKIERROS Helsingin kaupunginvaltuuston entisen puheenjohtajan Mari Puoskarin muotokuva paljastettiin keskiviikkona. Muotokuvan on tehnyt taiteilija Katja Tukiainen.

Puoskari valittiin vihreiden listalta kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 2005. Hän on toiminut myös muun muassa kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana 2009–2011, liikuntalautakunnassa 2007–2008 ja terveyslautakunnassa 2009–2012.

Helsingin kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että Puoskarin puheenjohtajakaudella kaupunginvaltuustossa aloitettiin työ ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen lisäämiseksi. Lisäksi tehtiin päätökset suurista joukkoliikennehankkeista, kuten Kruunusilloista ja Raide-Jokerista.

– Muistelen puheenjohtaja-aikaani hyvin lämpimästi. Teimme hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen ja ajalta on jäänyt monia ystäviä, Puoskari sanoo.

Puoskarin muotokuva sijoitetaan aiempien valtuuston puheenjohtajien muotokuvien viereen kaupunginvaltuustosalin lämpiöön.

Muotokuvan tehnyt Katja Tukiainen tunnetaan värikkäistä ja iloisista töistään.

– Kaupungin muotokuvatraditiolla on pitkät perinteet ja on tärkeää, että siinä näkyy eri-ikäisten ja eri aikakausien taiteilijoiden kädenjälki. Katjan työt ovat iloisia, rentoja ja värikkäitä ja halusin siksi valita hänet muotokuvan tekijäksi, Puoskari kertoo.

Helsingin kaupunginjohtajien ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvaperinne ulottuu 1700-luvun lopulle saakka. Valtuuston puheenjohtajista alettiin maalauttaa muotokuvia systemaattisemmin kuitenkin vasta 1930-luvulla.

Lue lisää:

Mari Puoskari jättää FCG:n ja siirtyy päiväkotiyhtiön toimitusjohtajaksi

Mari Puoskari valittiin FCG:n toimitusjohtajaksi

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja jättää kuntapolitiikan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä