Uuden mittausmenetelmän avulla on tarkoituksena optimoida hiekannosto kaduilta niin, että pölyä syntyy mahdollisimman vähän. (Kuva: Forum Virium Helsinki / Vesa Laitinen)

KUNTAKIERROS Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara testaavat parhaillaan uudenlaista ilmanlaadun mittaustapaa, jossa kunnossapitokalustoon asennetaan ilmanlaatusensoreita.

Uuden mittaustavan avulla voidaan analysoida hiekannoston vaikutusta ilmanlaatuun ennen kunnossapitoa, sen aikana ja ja sen jälkeen. Tarkoituksena optimoida hiekannosto kaduilta niin, että pölyä syntyy mahdollisimman vähän.

– Kun saamme dataa hiekannoston aikaisesta katupölystä, pääsemme vaikuttamaan muun muassa toimenpiteiden ajoitukseen. Kuinka paljon ennen hiekannostoa katu kannattaa kastella? Mikä on sopiva määrä kostutusta? Kuinka kauan kokoon harjattu hiekka saa seistä kadulla, kunnes se kerätään pois? Nämä ovat kysymyksiä, joihin saamme ensimmäistä kertaa osviittaa, sanoo Forum Viriumin projektipäällikkö Helmi Tuori yhtiön tiedotteessa.

Kokeilussa testataan Swarco Finland Oy:n ilmanlaatusensoreita. Kokeilu on osa Forum Virium Helsingin ja Staran LiiDi2-yhteishanketta, jonka tavoitteena on pilotoida uusia datankeruumenetelmiä ja tunnistaa dataan pohjautuvaa liiketoimintapotentiaalia yhdessä yritysten kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*