Hiirenmutkan hirsirakenteisen päiväkodin rakensi Rakennusliike Sorvoja Oy. (Kuva: Oulaisten kaupunki)

KUNTAKIERROS Oulaisiin rakennettu uusi neliryhmäinen päiväkoti on luovutettu kaupungille. Hiirenmutkan Päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2024.

Hirsirakennus pitää sisällään modernit varhaiskasvatustilat. Osassa ryhmätiloista on siirtoseiniä, jotta tiloja voidaan tarvittaessa jakaa ja muunnella. Päiväkodin ryhmätilojen lisäksi lapset saavat käyttöönsä liikunta- ja juhlasalin, taidehuoneen sekä musiikki- ja aistihuoneen.

Rakennuksen hirret ovat peräisin Pudasjärveltä.

– Hiirenmutkan päiväkodin rakennuttaminen on Oulaisten kaupungilta merkittävä panostus kestävään tulevaisuuteen, laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja lapsiperheiden hyvinvointiin. Yhteistyöllä on aikaansaatu toimiva kiinteistö palvelemaan ennen kaikkea
lapsia, sanoo tekninen johtaja Kyösti Rajaniemi Oulaisten kaupungin tiedotteessa.

Päiväkoti rakennettiin alueelle, joka on pitkään tunnettu nimellä Riihenmutka. Päiväkodin nimestä järjestettiin avoin nimikilpailu, johon saatiin 368 vastausta. Nimikilpailussa jatkoon valituista ehdotuksista Oulaisten päiväkotien lapset valitsivat päiväkodille nimeksi Hiirenmutkan Päiväkoti. Päiväkodin neljä ryhmätilaa ovat nimiltään Kanervakumpu, Tuohen tupa, Naavan notko sekä Kaarnan kolo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*