Ironman-tapahtuma toi Suomeen ja pääosin Lahden alueelle noin 15 000 tapahtumakävijää. (Kuva: Lahden kaupunki)

KUNTAKIERROS Lahdessa elokuussa 2023 järjestetyt triathlonin MM-kisojen eli Ironman-kisojen aluetaloudelliset vaikutukset nousevat kokonaisuudessaan 30 miljoonaan euroon, kertoo Lahden kaupunki.

Eniten tuloja tuli majoituksesta. Keskimääräinen viipymä Suomessa tapahtuman vuoksi oli noin 5,7 vuorokautta ja urheilijoiden mukana matkusti keskimäärin 1,6 henkilöä. Laskelmat kertovat, että tapahtuma toi Suomeen ja pääosin Lahden alueelle noin 15 000 tapahtumakävijää, joiden yhteenlaskettu majoitusvuorokausien määrä nousee 63 000:een.

Myös ravitsemis- ja liikennöintipalvelut ja vähittäiskauppa hyötyivät merkittävästi. Urheilijat taustajoukkoineen jättivät noin 10 miljoonan euron potin alueelle. Lisäksi tapahtumatuotanto kasvatti paikallisten toimijoiden tuloja noin 2 miljoonalla eurolla.

– Lahti panostaa tapahtumatoimintaan monista eri syistä. Yksi merkittävä syy on se, että tapahtumat hyödyttävät aluetta taloudellisesti. Ironman-tapahtuma oli väkevä osoitus siitä, että Lahdessa on kykyä ja kapasiteettia toimia isäntäkaupunkina tapahtumille, jotka tuovat merkittäviä positiivisia talousvaikutuksia alueen elinkeinoelämälle ja asukkaille, toteaa elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw Lahden kaupungin tiedotteessa.

Talousvaikutusten lisäksi tapahtumalla oli merkittävä imagovaikutus. Visit Lahden toimitusjohtaja Raija Forsmanin mukaan kansainväliset suurtapahtumat ovat erinomaisia näyteikkunoita Lahden seudulle.

– Matkailun näkökulmasta haluamme edelleen kehittää Lahden seutua urheilumatkailukohteena ja Lahtea tapahtumakaupunkina ja hyödyntää nämä tapahtumien tuomat mahdollisuudet myös markkinointimielessä, Forsman sanoo.

Ironman-tapahtumat jatkuvat Lahdessa myös tulevina vuosina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä