Tytyrin vanha kalkkikivikaivos sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. (Kuva: Lohjan kaupunki)

KUNTAKIERROS Lohja jalostaa Tytyrin vanhaa kalkkikivikaivosta matkailukohteena. Kevään 2023 aikana Tytyrin kokous- ja juhlatilapuitteita uudistetaan, taidenäyttelyaluetta kehitetään ja museoaluetta monipuolistetaan.

Tytyri sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Lohja uudistaa kohdetta yhteistyössä Lohjan Oppaat ry:n kanssa paikallisia matkailutoimijoita kuunnellen.

– Parhaat ideat harvoin asuvat yhdessä päässä ja olisi hassua olla hyödyntämättä sitä valtavaa tietoa ja osaamista, joka alueen toimijoilla jo on. Mielestäni on myös luontevaa, että esimerkiksi kaivoksen toiminnassa vahvasti mukana olevat kohdeoppaat pääsevät itse mukaan sen kehittämiseen, matkailupäällikkö Jarkko Koskenmäki sanoo Lohjan kaupungin tiedotteessa.

Osallistavalla mallilla tavoitellaan toiminnallisesti laadukkaampaa toteutusta. Idea ei ole uusi, sillä Lohjalla on tänä keväänä kokeiltu myös osallistavaa budjetointia hyvin kokemuksin. Osallistavan mallin mukaista on myös se, että uudistuvaan elämyskaivokseen varataan tilaa myös taideyhteistyölle.

– Lohja on vahva kulttuurin ja taiteen kaupunki. Haluamme edelleen vahvistaa sitä tarjoamalla veloituksettoman näyttelytilan kautta taiteilijoille mahdollisuuden tuoda teoksiaan esille. Tämä toteutetaan avaamalla taiteilijoille avoin näyttelyhaku Tytyrin varsin ainutlaatuiseen miljööseen, Koskenmäki kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä