Suomen koiraystävällisin kunta -tunnustus jaettiin ensi kertaa osana Kennelliiton Koira kansalaisena -teemavuotta. (Kuva: Mäntsälän kunta)

KUNTAKIERROS Mäntsälä on saanut Kennelliiton tunnustuksen Suomen koiraystävällisimpänä kuntana. Kennelliiton mukaan Mäntsälä on erittäin koiraystävällinen ja koirapalvelumyönteinen kunta, jossa on ymmärretty, miten helpottaa koiranomistajien arkea.

-Kunta toimii aktiivisesti koiraharrastajien kumppanina ja on houkutellut alueelleen monipuolista, laajemmankin alueen koiraharrastajia palvelevaa yritystoimintaa, Kennelliitto lausuu.

Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila pitää tunnustusta merkittävänä.

-Tavoitteenamme on olla parhaan arjen paikkakunta, ja meille Mäntsälässä on tärkeää, että myös karvaisten perheenjäsenten arki sujuu mutkattomasti ja mukavasti. Suomen koiraystävällisin kunta -tunnustus on osoitus siitä, että Mäntsälässä koiriin liittyvät peruspalvelut toimivat hyvin, ja lisäksi Mäntsälän alue tarjoaa hyvän kattauksen muita palveluita ja hienoja mahdollisuuksia harrastaa niin ulkoillen kuin tavoitteellisemminkin eri koiraharrastuslajeissa, hän sanoo.

Tunnustus jaettiin Kuntamarkkinoilla Helsingissä 13. syyskuuta. Sen vastaanottivat kunnanjohtaja Laurila ja viheraluemestari Outi Asikainen.

Mäntsälän markkinointivastaava Jaana Jetzinger sanoo, että tunnustus on kunnalle myös markkinavaltti.

-Onhan sujuva elämä koiraperheenjäsenten kanssa hyvinkin tärkeä asia monelle. Suomessa on liki 800 000 koiraa ja koirallisia talouksia puolisen miljoonaa. Koirien kanssa asioidaan ja myös matkustellaan ja vieraillaan paljon.

Koirien sujuvaan arkeen liittyvät kunnan ja yritysten palvelut on koottu Mäntsälän verkkosivuille osoitteeseen www.mantsala.fi/koirankanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*