MM-ralli eli Secto Rally Finland -tapahtuma vetää runsaasti yleisöä. JAMKin tutkimukseen vastanneista peräti 80 prosenttia sanoi olevansa ylpeitä, että MM-rallin osakilpailu järjestetään juuri Jyväskylässä. (Kuva: AKK Sports)

KUNTAKIERROS Suomen MM-rallin osakilpailu 2.-6. elokuuta oheistapahtumineen toi Jyväskylän seudulle rahaa yli 19 miljoonaa euroa. Jyväskylän alueen ulkopuolelta tulleiden vieraiden jättämää rahaa tästä on 14,6 miljoonaa euroa.

Summat käyvät ilmi tutkimuksesta, jonka toteutti Jyväskylän ammattikorkeakoulun urheilu-liiketoiminnan yksikkö osana valtakunnallisen Sport Event Management Finland -projektin huippu-urheilutapahtumien taloudellisten vaikutusten tutkimussarjaa. Projektia rahoittaa opetus ja kulttuuriministeriö.

JAMK on toteuttanut vastaavanlaisen laajan tutkimuksen aiemmin vuosina 2013 ja 2017. Tapahtuman matkailutulo on kasvanut peräti 51 prosenttia vuonna 2017 tehtyyn vertailukelpoiseen tutkimukseen nähden.

Jyväskylä on ollut kisan isäntäkaupunkina jo 71 kertaa. Viime kesänä solmittu sopimus pitää MM-rallin kaupungissa ainakin vuoteen 2026 saakka.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto näkee, että MM-ralli on keskeinen osa kaupungin vetovoimaa.

– MM-ralli on matkailullisesti selkeästi merkittävin vuosittainen tapahtumamme. Myös saamamme kansainvälinen näkyvyys on rallin aikaan erittäin laajaa. Meidät tunnetaan rallikaupunkina ja hyvä niin, kaupunginjohtaja Koivisto sanoo AKK Sportsin tiedotteessa.

MM-rallissa kävijöiden profiilissa on tutkimuksen mukaan hienoista muutosta. Vaikka tapahtumaan aiemmin osallistuneiden määrä on edelleen huomattava, peräti 42 prosenttia on käynyt tapahtumassa yli 8 kertaa, kerää tapahtuma nyt myös uusia ja aiempaa nuorempia kävijöitä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”Jyväskylä on ollut kisan isäntäkaupunkina jo 71 kertaa. Viime kesänä solmittu sopimus pitää MM-rallin kaupungissa ainakin vuoteen 2026 saakka. ”

    Näin uutisoiden ei oteta lainkaan huomioon sitä, että ne rallipörinät suurimmalta osin ovat Jyväskylän ”lähialueiden” riesana, Hankasalmi – Jämsä välisellä alueella. Me maaseudun ihmiset kärsimme tästä hulluudesta ja sitten Jyväskylä hehkuttaa rahantuloa..
    Viime kesänä oltiin täydellisessä liikennemotissa ja tietoliikennemotissa koko päivä. Ei päässyt kotoa kun rallireitti tukki tiet ja ei toiminut kännykkä eikä tietokoneet, kun verkkotaajuudet oli varattu rallille. Tämä ei ole oikeus eikä kohtuus, paitsi jos Jyväskylä sitten pitää ne rallinsa kaupungissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä