Jussi Rämet siirtyi Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi. (Kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto)

KUNTAKIERROS Muhoksen kunta etsi elo-syyskuussa 2023 avoimella haulla ammattikuvataiteilijaa tekemään muotokuvan kunnanjohtajana 2021–2023 toimineesta Jussi Rämetistä. Muotokuvan tekijäksi on valittu helsinkiläinen taidemaalari Annu Kapulainen.

Taiteilijahaku tehtiin portfoliohakuna. Hakemuksia tuli yhteensä 57, joista yksi saapui myöhässä. Valintatyöryhmä, johon kuului kunnan edustajien lisäksia ammattikuvataiteilijoita, valikoi kolme kärkihakijaa: taiteilijat Anna-Liisa Kankaanmäki, Annu Kapulainen sekä Raimo Törhönen. Heistä Jussi Rämet ehdotti Annu Kapulaisen valintaa muotokuvan tekijäksi, ja kunnanhallitus päätti valinnasta Rämetin ehdotuksen mukaisesti.

-Olemme erittäin tyytyväisiä, että taiteilijahaku kiinnosti ja saimme näin runsaslukuisesti hakemuksia. Kulttuurin ja taiteen tukeminen on Muhoksen kunnalle tärkeää, ja onkin suuri ilo että pystymme jatkamaan kunnanjohtajien muotokuvaperinnettä, toteaa vs. kulttuurijohtaja Outi Vitikka Muhoksen kunnan verkkosivuilla.

Annu Kapulainen on helsinkiläinen taidemaalari, jonka päätekniikkana on öljyvärimaalaus. Kapulainen on tehnyt muotokuvia 1990-luvun lopusta lähtien sekä virallisina tilausmuotokuvina että yksityismuotokuvina.

Kapulainen on valmistunut vuonna 2023 taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Lisäksi hänellä on kuvataiteen maisterin tutkinto vuodelta 2003 Moskovan Akateemisen Surikov-taideinstituutin maalauksen laitokselta. Kapulaisella on ollut yksityisnäyttelyitä muun muassa Helsingissä, Pariisissa ja Pietarissa.

Rämet siirtyi Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi. Hänen muotokuvansa tulee esille Muhoksen kunnantalolle, josta löytyvät myös kolmen aiemman kunnanjohtajan muotokuvat.
Jukka Syvävirran, Voitto Ollikaisen ja Jouko Juntusen muotokuvat toteuttanut jo edesmennyt taidemaalari Hannu Kaakko.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä