Helsinkiläiset voivat jättää ideoitaan OmaStadiin 2.–15. lokakuuta, (Kuva: Helsingin kaupunki)

KUNTAKIERROS Osallistuvan budjetoinnin Helsingin-mallin eli OmaStadin kolmas ideointikierros käynnistyy lokakuussa. Helsinkiläiset voivat ideoida 2.–15. lokakuuta, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa.

Kaupunkilaisten tekemiä aiempia ehdotuksia on toteutettu lähes 13 miljoonalla eurolla. Toteutukseen on edennyt 119 ehdotusta ympäri kaupunkia.

– OmaStadin kahdelta aiemmalta kierrokselta on saatu kaupunkilaisten iloksi muun muassa jalkapallokentän tekonurmi, sähköinen kutsuvene, ulkokuntosaleja, robottikerhoja ja talviuintipaikkoja. Osallistuva budjetointi on toiminut sillanrakentajana ja väylänä asukkaiden, kaupungin sekä järjestöjen välillä, kertoo kehittämispäällikkö Kirsi Verkka Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Keväällä helsinkiläiset voivat äänestää itselleen mieleisiä ehdotuksia. Kaupunki arvioi kaikki ehdotukset ja tarpeen mukaan muokkaa ja yhdistelee niitä, jotta ne menestyisivät äänestyksessä. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

– On ollut hienoa seurata, miten helsinkiläiset ovat ottaneet omakseen OmaStadin. Monet ovat jo hyvissä ajoin alkaneet ideoida ehdotuksia ja keskustella niistä omissa verkostoissaan, Helsingin osallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen sanoo.

Helsingin OmaStadi-sivusto

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä