Kuva: Savonlinnan kaupunki

KUNTAKIERROS Savonlinna toteuttaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn, jolla selvitetään savonlinnalaisten mielipiteitä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisesta kaupungissa. Lisäksi kartoitetaan kuntalaisten näkemyksiä, kuinka yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa voitaisiin kaupungissa edistää.

Savonlinnan kaupungissa ei ole hyvinvointi- ja osallisuussuunnittelija Johanna Paanasen mukaan aikaisemmin laadittu kaupungin toimintoja ja palveluja koskevaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Kouluja ja oppilaitoksia koskevia yksikkökohtaisia suunnitelmia on laadittu, samoin kaupungin henkilöstöä koskeva, työantajan velvollisuuksiin kuuluva tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma.

-Kyselyn tulokset toimivat pohjana suunnitelman valmistelussa. Haluamme vahvistaa kuntalaisten osallisuutta ja varmistaa, että toimenpiteet kohdentuvat oikein. Haluamme, että laadittava suunnitelma on konkreettisia toimenpiteitä sisältävä asiakirja, jonka avulla voimme tehdä Savonlinnassa entistä tasa-arvoisemman ja yhdenvertaisemman, Paananen sanoo.

Kyselyssä kaupunkilaista pyydetään arvioimaan, kuinka usein häntä on kohdeltu kunnioittavasti, arvostavasti ja tasa-arvoisesti viimeisen vuoden aikana ja kokeeko hän tulleensa syrjityksi tai kohdelluksi epätasa-arvoisesti jossakin paikassa tai tilanteessa.

Kysely on avoinna 21.8.-17.9.2023. Savonlinna tiedottaa kyselyn tuloksista lokakuun aikana.

Kuntien on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien mukaan edistettävä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja laadittava suunnitelma näitä toimenpiteitä varten. Velvoite koskee myös kuntayhtymiä ja kuntaomisteisia yhtiöitä ja -liikelaitoksia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä