Kari Huhtamon Teräskonstruktio(t), julkistusvuosi 1989, maalattu teräs. Teos lukeutuu Aineen taidemuseon kokoelmiin. Aineen taidemuseo on Tornion kaupungin omistama ja ylläpitämä taidemuseo, jonne on pysyvästi sijoitettu Aineen Kuvataidesäätiön omistama suomalaisen taiteen kokoelma. Kokoelman on keränneet liikemies ja taiteenkerääjä Veli Aineen (1919-2008) yhdessä puolisonsa, rouva Eila Aineen (1920-2013) kanssa. (Kuva: Eveliina Vierimaa / Aineen taidemuseo)

KUNTAKIERROS Tornio ja Haaparanta ovat julkaisseet oppaan, jonka tavoitteena on jakaa tietoa kaksoiskaupungin julkisesta taiteesta. Veistosreittiopas esittelee julkista taidetta Torniossa ja Haaparannalla ja se on tehty yhteistyössä Aineen taidemuseon, Tornion kaupungin ja Haaparannan kaupungin kulttuuriyksikön kanssa.

– On erityistä, että Tornio-Haaparanta on kaksoiskaupunki, mutta vielä erityisempää, että kaksi maata jakaa merkittävän julkisen taiteen verkoston. Toivomme iloisia, yllätyksellisiä ja mieleenpainuvia kohtaamisia julkisen taiteen äärellä Torniossa ja Haaparannalla, sanoo Aineen taidemuseon johtaja Virpi Kanniainen Tornion kaupungin tiedotteessa.

Kaksoiskaupungin yhteinen julkisen taiteen kulttuuriperintö on koottu oppaaseen suomeksi ja ruotsiksi. Kartat esittelevät vaihtoehtoiset reitit Torniossa ja Haaparannalla.

Torniossa veistosreitti lähtee liikkeelle Aineen taidemuseosta ja suuntaa ensiksi kaupungintalolle. Haaparannan kartta esittelee teoksia etelästä pohjoiseen. Veistosreittiopasta on jaossa maksutta museoilla ja kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä.

Aineen taidemuseo sijaitsee Tornion länsirannalla, vain kivenheiton päässä Ruotsin rajasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä