Vihdin testiryhmäläiset: Annu Huotari, Eliisa Malin, Juha Uusitalo, Ari Penttala, Heidi Seppälä, Petri Lehtiranta, Petra Ståhl ja Jere Laine. (Kuva: Vihdin kunta)

KUNTAKIERROS Vihdin kunta on käynnistynyt hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävän kesäkampanjan, jossa testihenkilöt ja kuntalaiset haastetaan tekemään ilmastoviisaista ja hyvinvointia edistäviä valintoja. Kampanja alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin asti.

Vihdin CO2-pudottajat -kampanjan testiryhmässä ovat mukana yrittäjien tiimissä Hawkhill Oy:n Annu Huotari ja Vierelä Agro Oy:n Eliisa Malin, aktiivisten vihtiläisten tiimissä Lasy ry:n Juha Uusitalo ja Nummelan Frisbeeseuran Ari Penttala, kunnanvaltuutettujen tiimissä RKP:n Heidi Seppälä ja kokoomuksen Petri Lehtiranta sekä Vihdin kunnan tiimissä elinvoimajohtaja Petra Ståhl ja talousjohtaja Jere Laine.

-Idea kampanjaan syntyi Lahden vuosi sitten tekemästä erittäin hyvin onnistuneesta pilotista, jossa selvitettiin ympäristöystävällisen elämäntavan vaikutuksia terveyteen. Lahdessa testiryhmän osallistujat kokivat eniten muutoksia henkisessä hyvinvoinnissa, kertoo ilmastokoordinaattori Anu Ruohomäki Vihdin kunnan tiedotteessa.

Kampanjassa on neljä hiilijalanjälkeä pienentävää ja hyvinvointia edistävää haastetta, jotka kukin voi toteuttaa itselleen mielekkäällä tavalla. Ne ovat: syö ilmastoviisaasti, kuluta tietoisesti, liiku ulkona ja nauti luonnosta.

CO2-pudottajien haasteisiin on koottu vinkkejä, joista voi poimia itselleen omaan elämäntilanteeseen istuvia ideoita.

Testiryhmäläisiltä mitataan kehon koostumus ja hiilijalanjälki ennen ja jälkeen kampanjan. Lisäksi testihenkilöt vastaavat mielen hyvinvointia ja stressitasoja kartoittavaan kyselyyn.

Vihdin CO2-pudottajien testiryhmän mittaukset mahdollistaa Uudenmaan työterveys Oy ja Suomen ympäristökeskuksen ilmastodieettilaskuri.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä