Aki Linden sai syyttäjältä joululahjaksi syyttämättäjättämispäätöksen HUS:n hankintoihin liittyen. (Kuva: Laura Ojala)

Erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen ei lähde syyttämään kansanedustaja Aki Lindeniä (sd.) virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lindenin epäiltiin rikkoneen lakia vuosien 2010-2018 välisenä aikana, jolloin hän toimi HUS-kuntayhtymän toimitusjohtajana.

HUS:n hankintatoimessa on paljastunut jälkikäteen useita kyseiseen ajankohtaan liittyviä hankintalain vastaisia hankintoja. Perhe- ja peruspalveluministerinäkin vuonna 2022 toimineen Aki Lindenin epäiltiin toimitusjohtajan roolissa olleen tietoinen hankintatoimen epäselvyyksistä.

Syyttämättäjättämispäätöksen tehneen erikoissyyttäjä Tapio Mäkisen mukaan asian tutkinnassa on tullut esiin sekä Lindenin syyllisyyttä että syyttömyyttä tukevia seikkoja. Syyttäjän mukaan asiassa ei kuitenkaan ole syytekynnyksen ylittävää näyttöä Lindenin syyllisyydestä.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan kyseisten hankintojen osalta poliisin suorittamassa esitutkinnassa on kuultu epäiltynä ja syyteharkintaan saatettu myös kahta muuta henkilöä. Heidän osaltaan syyttäjä tekee ratkaisun myöhemmin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä