Vihreät saavat ensi kesänä uuden puheenjohtaja. Neljä vuotta puoluetta johtanut Maria Ohisalo väistyy vaalitappion seurauksena. (Liisa Takala)

Neljä vuotta Vihreiden puheenjohtajana toiminut Maria Ohisalo ei hae kolmatta kautta kaksivuotiskautta puolueen puheenjohtajana. Ohisalo ilmoitti asiasta tiistaiaamuna pitämässään tiedotustilaisuudessa. Vihreiden puoluekokous pidetään kesäkuun alkupuolella Seinäjoella.

-Meillä valitaan uudet johtohahmot puolueelle tänä kesänä ja minä itse en ole enää käytettävissä seuraavalle kaudelle.  Ajattelen, että on puolueelle eduksi, että nousua lähtee tekemään uusi puoluejohto, Ohisalo totesi tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa Ohisalo listasi neljän vuoden aikana saavutettuja edistysaskeleita puolueen vinkkelistä katsottuna.

-Kuluneiden neljän vuoden aikana vihreiden tavoitteet ovat kaikesta ympärillä olevasta huolimatta edenneet enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin. Olemme tehneet mittavasti ilmastotyötä, historiallisen suuria panostuksia luonnonsuojeluun, tehneet koulutuksen kunnianpalautusta ja sote-uudistuksen, vähentäneet eriarvoisuutta ja vahvistaneet Suomen turvallisuutta liittymällä Natoon, Ohisalo toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä