Kaupankäynti suurten terveysjättien omistusosuuksilla jatkuu. Torstaina tiedotettiin Attendon terveyspalveluliiketoiminnan myynnistä Terveystalolle ja tänään tiedotettiin Mehiläisen kaupasta. LähiTapiola, Varma ja Ilmarinen ostavat yhtiön yhdessä Mehiläisen johdon ja päävastuullisen sijoittajan, CVC Capital Partnersin hallinnoiman rahaston kanssa.

Tiedotteen mukaan CVC:n rahastosta tulee Mehiläisen enemmistöomistaja ja kaupan myötä suomalainen omistus yhtiössä kasvaa merkittävästi. Ilmarinen ja Varma suunnittelevat jatkavansa Mehiläisen osakkeenomistajana tukemassa yhtiön seuraavaa kasvuvaihetta. Yrityskauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

Myyjänä kaupassa oli amerikkalainen sijoitusyhtiö KKR, joka osti yhtiön vuonna 2010. Kauppalehti kertoo Finalcial Timesin arvioineen kaupan arvoksi 1,8 miljardia euroa.

-Olen erittäin huojentunut ja onnellinen, että saimme Mehiläiseen uusiksi omistajiksi ja omistajajohdon kumppaneiksi vahvat kotimaiset instituutiot ja osaavan pääomasijoittajan. Vahvojen kumppaneidemme avulla voimme edelleen säilyä yksityisenä kotimaisena yrityksenä pörssin ulkopuolella – yhtiönä, jota kehitetään pitkäjänteisesti ja asiakkaiden tarpeista lähtien, Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kertoo.

Mehiläinen on ollut aktiivinen toimija myös kuntien sote-ulkoistuksissa. Viime vuoden lopulla se veti pisimmän korren Länsi-Pohjan mittavassa kilpailutuksessa. Suomen suurimman sotesopimuksen pituus on 15 vuotta ja sen arvoksi on laskettu yli miljardi euroa.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*